De misstänkta

Just nu tycks det råda åtalsinflation i politiken. Misstankar mot de förtroendevalda haglar som aprilskurar.
SSU-ordförande slåss på krogen. Folkpartiets ekonomiska taleskvinna kör berusad. Kommunförbundets ordförande åker på bjudresa till Sydafrika. Moderaternas utrikespolitiska taleskvinna yrkar oklara avdrag i deklarationen. Statsminister Göran Persson stuntar i arbetsmiljölagen vid sitt torpbygge.

Förr sade man om Degerfors fotbollsklubb att den bestod av de "åtalade och ännu inte åtalade".
Något liknande verkar gälla den politiska eliten.
Stackars vår kära gamla demokrati.
Kommentarer

Postat av: Pontus

alla samhällsgrupper ska vara representerade i en demokrati tycker jag så det är väl inte mer än rätt att krogbusar får sin egen förtroendevalde.

2006-apr-07 @ 16:05:17
Postat av: Staffan Ekstrand

Å, så Helle vet att Gunilla Carlsson blev åtalad? Intressant! *ler snett* Nog kunde man begära av en ledarskribent att uttrycka sig mer precist, utan svepande formuleringar.

Nå Helle, är Gunilla åtalad för något?

Göran Persson är polisanmäld, Anna Sjödin står åtald för hatbrottsliknande kriminalitet ("Jävla svartskalle", förutom våld mot tjänsteman) och den (s)tarke mannen i Malmö är mutåtalad.

Varför buntar du ihop Gunilla med dessa personer? Hon är mig veterligen inte åtalad för något brottsligt...

/Staffan Ekstrand

2006-apr-07 @ 16:13:15
Postat av: Jonas

Nej Helle, det är inte synd om vår demokrati, den visar sej ju funka. Däremot är det verkligen bevis på att Socialdemokraterna är inte i ett fritt fall gällande etik och moral. Statsministern har ingen aning om jobbarna på byggets arbetsvillkor. Reepalu tycker det är helt normalt att bjudas på en resa för 30000 av en kompis. Sjödin låter SSU betala sina advokat kostnader. KG Abramsson skattefuskar. Det är verkligen dags för timeout för hela , sedan komma tillbaka efter några etik kurser och moral seminarier till valet 2014

2006-apr-07 @ 16:41:21
Postat av: Bengt

Kan man när det gäller Anna Sjödin och hennes motpart inte ge dem en hink och spade - detta är ju inget annat än ett normalt bråk på sandlådenivå! Men det sjuka svenska samhället skall ju åtala personer för va skit som helst! Man skäms för att vara svensk!!

2006-apr-07 @ 16:51:37
Postat av: sune

Please, man kan inte bli åtalad för att man yrkat på skatteavdrag som inte går igenom. Hur kan ni jämföra det med misshandel och rasistiska kommentarer? Krävs det politisk jämvikt bland skandalerna eller vad ligger bakom?

2006-apr-07 @ 17:43:22
Postat av: Göran

Vad är Ulvskog?

2006-apr-07 @ 17:57:30
Postat av: Jonas

Torpbygge? Det var en blygsam benämning på statsministerns jättebygge.

2006-apr-07 @ 18:14:43
Postat av: Brorsan

Tyvärr har vissa personer inte mognat ännu och maktens härliget tagit över.

2006-apr-07 @ 18:47:26
Postat av: Masha

Doubel moral.
ssu:ordförande förlämpar utlanska människa medan socialdemikraterna visar de är för indvandrare.Stadsminister stöder henne!!Är det inte doubel moral?

2006-apr-07 @ 18:57:23
Postat av: Jonas

Ett tecken på att en demokrati fungerar väl är att det kan väckas åtal mot högt uppsatta politiker, så jag ser enbart detta som ett hälsotecken för vår kära demokrati.

2006-apr-07 @ 19:42:35
Postat av: Per Westberg

Anna Sjödins öde är tragiskt. Det är många vettiga människor som gjort misstag under rusets inverkan. Det är därför tråkigt att partiledningen genom Marita Ulvskog tidigt gick ut till Anna Sjödins försvar. Med lite is i magen borde man ha insett att det nog kan ha varit lite för mycket alkohol med i spelet. När det gäller Göran Persson har han uppenbarligen brutit mot regler som kan rendera straff. Arbetsmiljölagstiftningens regler är bra och de räddar liv. Däremot kan man ifrågasätta om upprättande av arbetsmiljöplan verkligen skall vara straffsanktionerad. Det vore kanske bättre med viten. Göran Perssons underlåtenhet skiljer sig från den arbetsgivare som utsätter anställda från livsfara. Likaväl är det skillnad på Gunilla Carlssons slarv och nonchalans och Gudrun Schymans uppsåtliga bedrägerier. För Göran Persson och Gunilla Carlsson och räcker det med administrativa påföljder. För den samvetslöse arbetsgivaren oh Gudrun Schyman är det straffsanktioner som gäller.

2006-apr-07 @ 20:50:32
URL: http://kyrkoordnaren.blogspot.com/
Postat av: UMA

Undrar vem som granskar journaliter? Det vore bättre för ett demokratiskt land som Sverige om journalisterna ville granska den politik som de olika partierna står för. (Men för det krävs ju kunskap).Vi är många i samhället vill veta. Vi kanske vaknar upp med "Svarte Petter" eller "Löjliga familjen" efter valet.Allt bara för man ville ha en politisk såpa. Så tragiskt!

2006-apr-07 @ 21:45:30
Postat av: Erik

Något som faktiskt irriterar mig rätt mycket är att samtliga politiker - både Gunilla Carlsson, Karin Pilsäter, Anna Sjödin och Göran Persson - helt vägrar att kommentera att de åtalas/utreds/får strafföreläggande, och att journalisterna bara accepterar det. Om man är förtroendevald och begår/misstänks för brott får man finna sig i att kommentera det, alternativt avgå och bli privatperson.

2006-apr-07 @ 21:48:03
Postat av: Jan

Ja det är inte lätt at vara sosse i dessa dagar, med alla mähän och självupptagna karriärnissar som Göran samlat omkring sig. Bra försök att få det att låta som ett mer allmängiltigt problem :-)

2006-apr-07 @ 22:48:30
Postat av: Joakim

Jag håller på Anna. Alla vet vilket slödder som jobbar i krogmiljön. Jag har råkat ut för liknande saker och... ja jag räknas väl som miljonär i det här landet ..men hursomhelst heja Anna !

2006-apr-07 @ 22:53:06
Postat av: Magnus

Tror inte ett smack på den där vakten. Hoppas hon klarar sig.

2006-apr-07 @ 23:11:52
Postat av: Lars Inge Pettersson

Det måste vara lite fel av vakten (krogen) att servera så mycket sprit att en människa blir i det här tillståndet, detta förekommer allt för ofta. Jag anser att krogen genom att servera en berusad person har stor del i hela händelsen. Utskänkningstillståndet bör omprövas.

2006-apr-08 @ 12:53:04
hits