Bra, Sven-Erik Alhem!

Överåklagare Sven-Erik Alhem har reagerat på Aftonbladets nyhet att förundersökningen om dödshoten mot över hundra kända homosexuella har lagts ned med hänvisning till HD:s friande av pastor Green.
(Se min bloggnotis)
Alhem har bestämt sig för att kolla upp den högerextrema sajten och se om det går att driva rättsprocess.
Mycket bra!
Det är inte klokt om pastor Green-domen kan leda till att det är fritt fram att dödshota homosexuella.


Kommentarer

Postat av: Dumle

Det var inte ok att dödshota enskilda människor innan Åke Green, inte heller efter.
Det är ynkligt att människor som du inte ser större värde i vår yttrandefrihet.
/ Dumle

2006-feb-03 @ 10:29:59
Postat av: Maria

Den typ av "extrema kristna" som i sin tur dödar är inte riktigt den typ som en bibeltroende kristen tillhör. Inte alls skulle jag vilja säga. Homosexualitet är en synd, girighet och lögnaktighet en annan. Båda stoppar inträde en gång i himlen...

Att tro att det står varningar i Bibeln om bl a homosexualitet av en GOD orsaks skull är inte dumt eller bakåtsträvande.
Att tro att hetrosexualiteten är den bästa - oavsett om man är kristen eller ej - är ju bara klokt, rent logiskt biologiskt sett...

Sen tycker jag att det inte ska förnekas i diskussionerna att de olika punkter som Bibeln förespråkar (tex en man och en kvinna i en relation, att man tror att Gud skapat världen, att mannen är kvinnans huvud för att nämna något) ÄR just det som "det postmoderna samhället" till varje pris bekämpar, nästan oavsett vad konsekvenserna blir... För konsekvenserna låter ju inte vänta på sig. Det vi ser idag av våld och dålig respekt för allt levande, från det ofödda barnet till andra medmänniskor, är bara början.

Det behövs en "generalstrejk" i Sverige mot allt hyckleri på alla de områden det befinner sig, allt från kyrkor till samhället i övrigt.

2006-feb-05 @ 12:14:16
Postat av: kjelle

Det är bra att Sven Erik Alhem ska granska sajten. Den kan inte på något sätt jämföras med Greens predikan. Han hotade ingen och uppmanade inte till våld mot någon. Uppenbarligen har däremot de Icke-kristna nynazisterna gjort det. Då är det självklart att de ska åtalas och straffas.

2006-feb-05 @ 16:14:59
Postat av: Sebastian Ibstedt

Det bör påpekas att Åke Greenfallet inte hade någonting alls med dödshot att göra. Han har ju själv blekagat att förundersökningen lades ned och antyder att lagen kanske borde skärpas. Att fallet Åke Green överhuvudtaget blev ett fall är en stor pinsamhet för Sverige. Yttrandefriheten måste bevaras och styrkas, vilket den senaste tidens uppståndelse bland muslimer med brännande av ambassader mer än något annat visar. Att Åke Green drogs inför rätta visar att homosexlobbyn är minst lika trångsynt.
/Sebastian Ibstedt

2006-feb-05 @ 20:08:38
hits