Intressant möte med Israels ambassadör

Läsare av bloggen vet att jag i går började min dag med att träffa den israeliska ambassadören Eviatar Manor. Jag har haft kontakt med de två tidigare ambassadörerna och det har inte varit särskilt lustiga möten. De har mer skällt in sitt budskap om att kritiken av Israels ockupationspolitik är fel än fört samtal.

Ambassadör Manor är annorlunda. Det blev ett stillsamt och intressant samtal, även om vi på flera punkter inte håller med varandra. Hans betraktelser över det inrikespolitiska spelet i Israel nu inför valet den 28 mars var klart givande att ta del av.
Bra att israelerna förstått att det inte varit helt lyckat med ambassadörer i Sverige som välter konstverk och skäller ut israelkritiker för att vara antisemiter.

I dag skulle palestinierna fått sina rättmätiga skattepengar som Israel sköter om administrativt, men den ställföreträdande premiärminister Olmert har deklarerat att pengarna hålls inne så länge Hamas inte erkänner Israel.
Det är en destruktiv strategi och skapar bara än mer extremism.
Det sa jag till ambassadören.
Han höll inte med, men var inte kategorisk utan menade att Olmerts hållning inte är en slutgiltig hållning från Israels sida utan just nu råder "vänta och se".Kommentarer

hits