Här är mailet till Englund

Svenska Ishockeyförbundet
Att: Michael Englund
Via e-post
Kopia till Tomas Ros, Aftonbladet

Michael!

Svenska Ishockeyförbundet har under ett flertal år gång på gång klantat till det. Nu måste måttet vara rågat. Under stort buller och bång införde man elitlicens. Det första förening (och sannolikt sista) som drabbades av förbundets godtycke var som bekant AIK som degraderades till division 1 med hänvisning till reglerna för elitlicens.
Denna degradering skedde trotts att det bolag som bedrev AIK:s ishockey verksamhet med god marginal uppfyllde ovan nämnda regler och inte var i närheten av konkurs. Degraderingen skedde på grund av att AIK missat att i tid flytta över ägandet i bolaget till en ny förening. Detta var nödvändigt då AIK:s huvudförening gjort interna transaktioner med aktier i AIK Fotboll AB. Viktig är att poängtera; AIK:s ekonomiska läge hade endast förbättrats sedan förbundet beviljat AIK Hockey elitlicens för säsongen 03/04. AIK åkte dit på ett administrativt misstag. Ett paragrafrytteri utan like Man får lätt känslan av att förbundet skulle visa sin makt, degradering av AIK visar att man verkligen är stor, stark och tuff.
I dag kan vi läsa om att det är kaos i hockeyallsvenskan då Halmstad Hammers har tvingats i konkurs. Även den oinvigde har under en längre tid varit medveten om att Halmstad haft ekonomiska problem och vid ett flertal tillfällen varit nära konkurs. Trotts detta har förbundet tilldelat föreningen elitlicens.
Detta ger givetvis upphov till en mängd frågor:
Hur har förbundet lyckats klantat till det ännu en gång? Varför har man beviljat Halmstad elitlicensen? Vem är ansvarig för detta? Har man helt enkelt varit så inkompetenta att man inte förstått att Halmstad stått på ruinens brant? Vem skall man skylla på denna gång? Varför lyssnade man inte på de allsvenska lag som befarade att just detta skulle inträffa? Hur motiverar man behandlingen av AIK i förhållande till hur Halmstad har behandlats? Är alla lag verkligen lika inför reglerna för elitlicens?
Förbundet har genom sitt agerande återigen lyckats säkerställa att Sveriges näst högsta serie blir ett skämt. Den sportsliga rättvisan är återigen helt bortblåst. Seriens avslutande tabell kommer att ha påverkats av förbundets beslut eller brist på beslut
Här krävs svar och ansvarstagande
Svenska Ishockeyförbundet har under de senaste åren bara blivit svagare. De personer som är ansvarig för nuvarande situation kan omöjligt vara kvar. Du bär givetvis som ytterst ansvarig en stor del av ansvaret för det inträffade. Jag hoppas även att förbundet officiellt ursäktar sig gentemot AIK Hockey alla AIK fans samt AIK:s förra huvudstyrelse
Med förhoppning om ett starkt ishockeyförbund
//Hans Mörner

hits