Mera mejl

Hej Lotta,

Vet inte om du läser dina mejl men jag skriver av mig lite i alla fall.
Föreställ dig att jag sitter och funderar på vilken signatur som påverkar dig mest... Ska jag kanske kalla mig Alice, arbetslös 3-barnsmor som det bara helt oförskyllt har gått nerför för, eller kanske något utländskt som Heinrich (nej, visst, då är man ju tysk (och därmed högersnubbe och säkert rasist, enl alla omvända fördomar))... nej, det enda som medialt är politiskt korrekt är ett namn som associerar till invandrare eller kvinna! Ska det vara så? Anser du verkligen att det är så enkelt?
Ang "Mejlskandalen". Du anser att den sansade debatten beror på att inget parti har rent mjöl i påsen. Säkert delvis så, men det finns olika nivåer på hur en negativ kampanj sker. Tyvärr har den stora massan i vänsterblocket aldrig varit särskilt intresserade av att diskutera sakfrågor, det är och har alltid varit enklare (och effektivare) att spela på känslor än att ta upp obekväma frågeställningar på ett rationellt och därmed "kallt(?)" sätt.
Nu sitter du kanske (om du överhuvudtaget läser mejlet) och tänker att "nej, han skriver relativt felfritt och han verkar befinna sig till höger...nej, han är inte invandrad till Sverige... Och om nu allt det han påstår stämmer så är han nog höginkomsttagare!".
Jodå, allt stämmer hittills... och för att göra saken "bättre" så har jag varit långtidsarbetslös ända tills nyligen. Men du får tro vad du vill. Jag vill bara avsluta med att påpeka att jag inte anser att vänster-höger existerar, att det bara en löjlig förenkling av verkligheten idag som underlättar för medier, politiker, facket och andra organisationer, men inte underlättar för en riktig och realistisk samhällsutvecklingen. Och du är en av dem som inte kan stå över det politiskt korrekta, som inte vågar ta jobbiga debatter, som inte vågar utkräva att också en enkel människa faktiskt måste ta ansvar för sina handlinger... och därmed är du en av de som faktiskt motverkar en "sansad debatt". Och därmed demokratin.

Debattglad invandrare

Hej! Jag läser min mejl och funderar aldrig något särskilt på signaturer. Jag håller med dig att tillvaron inte är höger eller vänster. Därför blir blockpolitiken och talet om högerspöke och socialistpropaganda så ointressant. Däremot förstår jag inte riktgt vad du menar med att stå över det politiskt korrekta.
Hälsningar Lotta


Mejl om mejlmannen

Varför överhuvudtaget ta upp Franrikeresan 2003? Klart att mejlmannen inte skulle varit med där, det kunde väl vem som helst räkna ut, om man visste vad han skulle hitta på tre år senare.
Att ni tar upp sån här skit! Likaså att TV4 på bästa sändningstid ägnade ca:tio minuter att ifrågasätt vår statsministers köp av gård och diskutera hans banklån och månadskostnader.
Det är som Persson begått något kriminellt. Min chef har i månadslön vad Göran Person har i årslön. Inte fan diskuteras hans privatekonomi offentligt.Jag kan inte se något nyhetsvärde
i Frankrikeresan,Nu höjer vi nivån tycker jag.
En sketen enkel snickare.
mvh.Kenneth W.


Fågelinfluensa

Jag sitter på jobbet och vi har gjort extra upplaga på att fågelinfluensan har nått Sverige. Lite läbbigt tycker jag även fast jag vet att det inte är så där väldigt vanligt att det smittar till människor. Men fåglarna kommer att fara illa, det är säkert. Jag såg också på TT att en katt i Tyskland smittats, Så det gäller att hålla koll på husdjuren.
Ikväll kommer jag att åka hem sent. Jag ska vara med i Insider special om Olof Palme. Det är en oerhört intressant debatt tycker jag och det ska bli jättekul. Men jag måste erkänna att jag redan känner mig lite trött. Det har varit en hektisk Semeldag. Har ni fått någon Semla?

Likformighet

Det är inte så att jag tycker alla politiker idag är dåliga Men jag blir frustrerad av politikens likformighet, oavsett parti. Det är få politiker numera som sticker ut och driver sina egna frågor och går sin egen väg. Det blev så tydligt med Palme. Jag hörde Carl Bildt idag kommentera Palme. Han sa att Palme ofta sa någonting som han bara måste bemöta. Det är något av nyckeln för en framgångsrik politiker att väcka känslor, oavsett om folk blir arga eller glada. Som statsminister hade Olof Palme taktpinnen. Han lyfte andra tack vare sitt temperament. Visst var det hårda ord han använde. Satans mödare, diktaurens kreatur osv.
Det är ordval som just ingen statschef skulle använda idag. Åtminstone inte i unionen. Likformigheten har blivit lag och regel och ingen tycker någonting.
I morse när jag körde in till jobbet skrattade jag högt. Då kom nyheten på Ekot att EUs utrikesministrar nu enats om ett uttalande om de danska karikatyrteckningarna på Muhammed. Freivalds var jättenöjd. Hon trodde upploppen kunde få ett slut nu.
Tyvärr i mina ögon blir det närmast löjligt. EU säger sig dessutom ha ambitionen att bli en motkraft till USA. Bush och alla andra kommenterade karikatyrteckningarna för flera veckor sedan då upploppen rasade som värst. Då när EUs statschefer och utrikesministrar satt tysta och funderade på hur de skulle reagera.





Palme

Minnesprogrammen om Olof Palme avlöser varandra. Visst hade Palme också fel och brister, men han hade någonting som dagens politiker helt saknar. Han hade temperament, känslor, drömmar och visioner. Det svängde med Olof Palme. Han kunde vara dum, han kunde vara lysande, han var arg och briljant, men han var aldrig lagom. Dagens poltiker är så lagoma att de inte ens orkar driva sina sakfrågor ordentligt EU har dessutom gjort dem till en samling tysta får. Ingen tycker någonting. Ingen protesterar och ingen sticker ut halan. Vi är medlemmar i en klubb och där tycker vi lika - samtidigt.
Fy fasiken vad less jag blir.
Förbannad blev jag också när både Ingvar Carlsson och Per Nuder tar avstånd från Palmes "politiska stil". Givetvis måste de försvara sitt eget agerande, men frågan är om det ligger i någon annans intresse än deras eget. Vem representerar dagens politiker? Sig själva?
Med Palme dog en del av den politiska glädjen och ilskan. Politik ska ju väcka känslor, det handlar ändå om vår vardag och framtid. Om politiken får oss att välja bingolotto istället är det något som är fel.
Om jag förlorar mitt temperament och mina drömmar är jag slut som politiker sa Olof Palme. Fler borde ha den insikten.



Mejlmannen

Det blåste till och så var mejlmannen avskedad från 68;an. Det var svårt för den socialdemokratiska partistyrelsen att göra någonting annat. Fredrik Reinfeldt har också polisanmät honom.
Debatten som varit efter det att det stod klart att det var en anställd ombudsman som terroriserat Reinfeldt har ändå varit sansad. Förmodligen därför att inget parti har rent mjöl i påsen när det gäller sådana här incidenter. Inget parti kan heller garantera att det inte sker igen.


Besvärligt

Att en organiserad smutskastningskampanj mot Fredrik Reinfeldt och hans familj kommer från det socialdemokratiska högkvarteret är oerhört besvärligt för partiet. Förhoppningsvis är det bara en person som skickat otaliga mejl bland annat till nyhetsredaktioner för att svartmåla Reinfeldt.
Det går ändå inte att komma ifrån att det är partihögkvarteret som står som avsändare. Det är svårt att veta vad man ska tro ärligt talat. Rimligtvis borde ansvariga på partistyrelsen veta bättre än att understödja förtalskampanjer. Visst är striden om makten hård och valrörelserna ofta smutsiga. Men det här är lite för grovt för att vara sant. Framför allt för klantigt. Det har pågått i månader. Förmodligen är det en entusiastisk socialdemokratisk valarbetare som tappade huvudet och var beredd att göra allt för att motarbeta Reinfeldt.
Marita Ulvskog beklagar givetvis det inträffade, men det faller ändå en skugga på socialdemokraterna. Vi befinner oss i ett gränsland där ingen riktigt vet vad som är sagt och gjort.

Roliga kommentarer

Vad roligt med alla kommentarer om partikollen. Jag har skrattat ska ni veta.

Jag tycker det ska bli väldigt spännande att se hur det blir med alliansen konvent nu på fredag och lördag. Det är något nytt som händer i svensk politik. Socialdemokraterna skulle verkligen behöva hitta på något för att väcka lite större intresse. På valupptakten som var förra helgen var faktiskt inte intresset så där värst stort från media hörde jag. I vanliga fall brukar det vara fler journalister än sossar på deras stora sammankomster men så var det inte nu. Däremot hörde jag att Göran Persson var i toppform och höll lysande tal. Men det räcker inte för att vinna valet.

Toppkandidaterna börjar närma sig finalen. Det är ganska tyst om såpan. Alla som hävdade att den var ett hot mot demokratin tycks ha tystnad. Fantastiskt egentligen att folk kan döma ut ett program redan innan det har sänts.

För övrigt är inte jag med på någon hemlig mejllista.

Herre Gud vad är vi?


Nu kommer lite respons från andra som gjort partikollen;

Jag förstår din chock när du kom fram till att du var Miljöpartist...själv fick jag en chock när det uppdagades att jag är en Folkpartist! Jag och Ljejonborg.... kan det vara så illa?? Hoppas inte det!
Nåväl det visar väl bara att politik kanske inte är helt lätt ändå, att man kanske röstar som man alltid har gjort...för inte är man väl egentilgen nöjd med vad denna regering har åstkommit??? Persson och kompani måste lära sig var ödmjukhet är, vilket många i regeringen verkar sakna.
Fast det är ju som min sambo sa.... det kunde ha varit värre... du kunde ju ha varit KDS.are... :-)
Mvh
Roger Wahlström


En till
Hej!
Det var roligt att läsa din krönika på Ungt vals sida. Jag har skrivit ett svar till dig på min blogg:
Hälsar Gustaf


Ta det lugnt! Jag är inte övertygad om att testet är helt tillförlitligt. Jag är 63 år har röstat på sossarna i alla val utom de två sista. Då blev jag så trött på vår "landsfader" så jag kände mig tvungen att rösta på vänsterpartiet. Testet visar emellertid att jag är moderat. Så antingen är det inte tillförlitligt eller också har jag inte fattat någonting.
Fast å andra sidan slår det mig att Kjell-Olof Feldt ju trodde att han var socialdemokrat ett helt liv!?
Politik är svårt!
Kjell Franzén


Hej Lotta !!!
Är det inte konstigt Jag blev Vänsterpartist !!!
Jag är socialdemokrat, det kanske inte är så konstigt ???
Med vänliga hälsningar
Ylva Åström Sosse i Sandviken

Hej!
Kul med ditt test, som gjorde dig till miljöpartist.
Som sosse är jag till min förvåning moderat i skolfrågor.
Leif Berg





Om Danielsson

Hej Lotta!
Nu måste du göra din penna sylvass för det behövs verkligen. Lars Danielsson har från juni 2003 fram till mars 2005 stoppat i sig mat på lyxkrogar och dryck för 49852 kronor. Danielsson är ju inte vilken som helst utan Perssons närmaste man och därför borde han väl tänka på vilka han företräder nämligen en stor del av det svenska folket. Han vägrar nu tala om med vem eller vilka han ätit och druckit gott med och det kanske det finns en förklaring till, men varför gå på lyxkrogar för skattepengar och där varje måltid når summor som för vanligt folk måste klara hela veckobehovet på.
Jag undrar om dessa priviligerade herrar och damer tappar totalt fotfästet med fotfolket eftersom de gång efter annan gör sig skyldiga till övertramp av det här slaget. Det vi får se i TV och läsa i media är att en eller flera nedskärningar står för dörren. På rad ställer sig makthavarna och är rörande överens om att kostnadseffektiva åtgärder är det som kan rädda välfärdsstaten och folket ställer upp. Den andra sidan är, att de som har minst måste avstå mest i väntan på att välfärdsstaten hämtar igen sig. Det har blivit en naturlag i Sverige. Men den som skaffar dig en stark position inom det offentliga eller det privata området, ja då kan det slösas när, hur och var som helst.
Alltså, Danielsson företräder ett arbetarparti men uppträder likt Gudrun Schyman på sin tid som de värsta borgarbrackor gud och allmänheten skådat. Lotta, nån jävla ordning ska det vara i ett parti! Visst hade han rätt den gamle kommunistparti-ledaren Carl-Henrik Hermansson när han uttalade de orden!
MVH Göran N



Hej Göran! Visst är det lätt att bli förbannad. Det är väldigt viktigt att våra folkvalda och deras medarbetare kommer ihåg vem de representerar och på vems mandat de sitter. En liten reservation har jag dock för Danielsson. De är dessa hemliga gäster. Vi måste komma ihåg att han är regeringens högst uppsatta tjänsteman och han har säkert många politiskt viktiga personer att träffa. Han är till exempel en nyckelperson i förhandlingarna med EU.Ibland kan det behöva bjudas på dyra middagar. Jag vill ha lite mer kött på benen innan jag dömer honom.
Hälsningar Lotta


vem styr?

Hej Lotta!

TeliaSonera sparkar 3000 anställda 2006 för att tjäna mera pengar! Samtidigt delar man ut ofattbara 15.7 miljarder till aktieägarna, totalt 45 miljarder under 2005-2007!
Men investerar i Sveriges gamla telenät det gör man tydligen inte. Det går inte att få ADSL bredband via kopparnätet, varken i glesbygden eller i storstad (exv Södermalm) pga outbyggda fibernät eller telestationer som saknar utrymme! Nu visar det sig att 140 000 teleabonnenter delar på koppartråden till sin telefon och dessa kan inte heller få ADSL bredband, pga att då skulle telefonin störas ut!
Vem styr egentligen över Telia och deras miljardvinster?
Är det Finansdepartementets Nuder eller är det direktörerna?
Att försöka köpa delar av utländska telebolag för 22 miljarder tycks gå bra eller bygga fiberringar i utlandet (International Carrier ) för likaså 22 miljarder, vars värde nu nedskrivits till värde 0 kronor!
Men pengar till att bygga mera fiber i Sveriges glesbygd eller storstäderna, tycks inte finnas!
Mycket märkligt!
Vem kan ändra på denna ordning detta valår?
Jan-Olov Newborg


Det är en bra fråga. Jag är rädd för att ingen bryrs sig. Titta på statliga Vattefall, det är helt okejn för regeringen att företaget investerar i kolkraftverk trots att det är stick i stäv mot den politik som regeringen säger sig föra. När det gäller att tjäna pengar då är allt möjligt

Tips från Robert

Hej Lotta.
Du har ju alltid varit en frisk pust i debatten, så här får du ett uppslag, som både sparar pengar åt staten, tillika ger en hel del jobb åt oss i glesbygd.
Det investeras i mobilstörningsanläggningar kring våra fängelser, tillika byggs nya anstalter som skall bli "mobilsäkra".
Varför inte förlägga anstalterna till de regioner som har så usel mobilteckning att inte ens sms fungerar ? Sådana områden finns det flera, även i södra Sverige. Jag vet, för jag bor i ett sådant, och kan intyga det närmast utopiska i begrepp som "internet i mobilen".
Vad jag vill dryfta med detta är naturligtvis en glesbygdsaspekt på utbyggnaden av 3G, bredband m m. Eller snarare bristen på dessa moderna kommunikationer. Trots löften, avtal och politiska utfästelser om att digitalisera riket i sin helhet, finns bara i min region (Hallands inland) flera områden som är digitalt stendöda. Enligt berörda myndigheter existerar dessa områden dock inte längre, men åtminstone en tjänsteman på PTS kröp till korset då jag bad honom ringa mig på mobilen......
Må bra,
Robert Karlsson



Tusen tack för tipset!

Partikollen

Aftonbladets stora satsning Ungt Val har ett roligt test på nätet. Partikollen hjälper dig att hitta rätt parti, eller åtminstone försöker hjälpa dig. Jag gjorde testet och det blev en chock för mig. Jag vet inte vad jag ska tro längre. Jag rekommenderar er att testa själva. Vem vet ni kan vakna upp till en ny verklighet. Hör av er och berätta vad ni tyckte!

Diverse

Hela dagen har jag gått och tänkt på en rubrik. Jag har skrivit ett kapitel i en antologi och valt att striva om strukturer. Rubrikssättning är svårt. Men uppdraget har varit roligt. Vi skulle skriva om Sverige om 15 år, hur vi tror att det blir. 15 år är inte så särskilt långt tid ändå är det mycket som kan hända.
Det är snart 20 år sedan Palme mördades. Jag brukar sitta och bläddra i hans skrifter lite då och då. Jag läste nyss Palmes minnesord över Tage Erlander. Palme berättade att Tage Erlander sa när han lämnade riksdagen 1973 att den enskilde individen var värnlös om han var lämnad åt sig själv. Räddningen låg i sammanhållning, samarbete och disciplin. Det är socialdemokratins gamla honörsord. På Hjalmar Brantings tid i början av 1900-talet var det enighet, uppoffring och disciplin.
Frågan är om de där honörsorden fungerar så bra idag? Bortsett då från partiledningen eftersom den i högsta grad förtfarande lever efter devisen. Men ska denna kollektiva sammanhållning fungera med disciplin som yttersta ledstjärna måste rimligtvis demokratin också vara stark och genomträngande. Problemet idag är att vi har så olika behov och olika förutsättningar. Det räcker liksom inte att kräva välfärd åt alla. Det är för generellt och allmängiltigt. Dessutom måste folk känna att de kan påverka politiken. Det blir nästan banalt när partiledningen kräver lojalitet med en vi-vet-bäst-politik.
Socialdemokratin i 2000.talet kräver förnyelse. Inte av idéer och visioner men i synen på männsikan och den enskilda individen. Massan är inte så enformig längre och arbetarklassen har ju partiet själv avskaffat med bestämdhet. Medarbetare ska vi ju kallas numera. Det bestämde 90-talsguppen på sin tid i vilken självaste Stig Maln satt. Medarbetare i alla länder förenen eder. Det är något helt annat!
Socialdemokratin är i grunden ett parti för förändring och det borde kunna anpassa sig till ett nytt samhälle. men det tar oroväckande lång tid.
Å andra sidan är moderaternas anspassning till en mer socialdemokratiskt kostym väldigt knasig. Jag undrar vad Gösta Boman om han levt sagt om detta? Carl Bildt förutspådde under sin tid som partiledare socialdemokratins död. Men han kunde säkert inte i sin vildaste fantasi tänka sig en efterträdare som marknadsförde moderaterna som det nya arbetarpartiet och sa nej till skattesäkningar och ja till kollektivavtal.
Det är inte konstigt att folk slutar rösta!



Jag frågade mamma

och hon tyckte att Göran Persson vann partiledardebatten. Han var bäst sa hon och han var också bäst när det gällde att säga något bra om sin motståndare. Persson fick visst fälla några goda omdömen om Göran Hägglund.
Jag såg som sagt inte debatten men jag noterade i tidningarna idag att Lars Ohly fick sämsta betyg som vanligt. Det måste vara jobbigt att alltid komma sist. Vi kan ju bara jämföra med hur Anja ser ut när hon suckar över sina bronsmedaljer.
Men hon är å andra sidan van att vinna.

Göteborg

Jag har varit i Göteborg. Därav tystnaden. Jag missade partiledardebatten för att jag kom hem så sent. Men jag har läst en del sammandrag och hört en del kommentater. Jag får trösta mig med att det lär bli väldigt många fler debatter innan valdagen.
Arbetslösheten är förstås en väldigt viktigt fråga. Den var också uppe i kvällens debatt, Men jag har roat mig att läsa en del av Olof Palmes tal och jag inser att det är ljusår till hans syn på arbetslösheten och hur den behandlas idag. Det hade varit helt omöjligt för Olof Palme på sin tid att låta arbetslösheten stiga över 3 procent. Den syn som socialdemokraterna hade då innebar att arbetslösheten var det viktigaste och största problemet för en regering. Palme underströk ofta att arbetslösheten hotade både demokratin och välfärden.
Frågan är hur stark samhällssolidariteten är idag. De som har jobb tycker de att arbetslösheten är en viktig fråga? Sverige har ju delats mellan dem som har och dem som inte har. Båda grupperna tenderar ju att få klara sig på egen hand. Har du pengar och kontakter då klarar du dig i livet. Har du ingenting får du ingenting. Knappt a-kassa.
Samhällets sammanhållande kitt är på väg att upplösas. Det är otäckt. Kanske beror det på att politiken inte har så mycket visioner om framtidens samhälle. Bara att utgiftstaket ska hållas.
Kanske borde valrörelsen handla om vilket samhälle vi vill ha i framtiden. Alla partier accepterar en hög arbetslöshet idag. Det är ett par procents arbetslösa man tvistar om. So what?




Skvaller i kulissen

Ursäkta mitt ojämna bloggande. Jag sliter för fullt med ett bidrag till en antologi, samtidigt som jag skriver på Alva. I morse gick jag upp tio över fyra. Jag skulle till Svt och nyhetspanelen. Vi diskuterade KU förstås och fikarummet utanför studion träffade jag miljöpartiets Peter Eriksson. Ska ni väcka misstroende mot någon bör det väl vara Perssson sa jag till språkröret, Men det tyckte inte han. Det var Freivalds som hade gjort de grövsta felen menade Eriksson. Men jag förstpd också att partiet är pressat och har svårt för att veta vilken väg det ska gå.
Just nu snackar alla om Danielsson. Är det någon som ska gå borde det väl vara han. Danielsson har gjort många misstag. Minnesluckorna är för stora och det spekulteras vilt i kulisserna vad Danielsson egentligen gjorde under julhelgen. Men skvaller sysslade inte nyhetspanelen med. Vi diskuterade istället rätten till heltid och det faktum att Erik Fichtelius fick kicken en gång till. Av samma skäl som tidigare - nämligen för nära samröre med Persson. För nära för att vara oberoende politisk reporter.
Just nu snöar det!


Gnäll och valupptakt

Jag fick ett mejl från Maggan som tycker att jag bara gnäller på min blogg. Hon trodde inte alls på att politiker skulle prata om kärlek eller om meningen med livet. Inte heller trodde hon på nya partier för de nya som nu finns är så dåliga. Slutsatsen var att det nog bra som det är med poltiiken.
I den bemärkelsen är jag nog gnällig. Jag tycker inte alls allt är bra som det är. Förstå om vi slog oss till ro och trodde allt var klart. Hå hå ja ja.- Nu är Sverige färdigbyggt.
Persson har gjort många utspel idag. Det är valupptakt i Örebro och sossarna samlas till enighet och det kan nog behövas för att vinna valet. Återigen klagade Persson på riksbanken och räntehöjlningarna. Han tog också den UD tjänsteman i örat som lade sig i Sverigedemokraternas hemsida.
Få se vad Persson säger i morgon. Då ska han utfrågas av KU.
KU förhörhören känns oerhört tillrättalagda. Alla försöker göra partipolitiska poänger. Det märks att de ministrar som utfrågats tränats att säga rätt saker. Samma svar på frågorna och just ingen självkritik.

Egentligen är jag jättetrött. Jag är uppe alldeles för länge och går upp för tidigt. Det är väl tillvaron för alla småbarnsföräldrar kan jag tänka när man envisas med att få en egen tid. Det är mycket man vill hinna medan barnen sover. I morgon har min lilla treåring gympa på dagis. Det är fantastiskt. Hon går på ett litet glesbygdsdagis, det är åtta barn. Varje torsdag har de gymnastik och så får de duscha efteråt. Hon älskar det.
Jag tror på små enheter, inte på stora. Jag dyrkar vårt dagis eftersom det är så bra för barnen.


Mejl om den förstatligade människan

Nu har jag fått lite raktioner på den förstatligade människan jag skrev om för några dagar sedan. Kul, det är en jätteintressant debatt. Så här skriver Gösta S

Hej Lotta

"Den förstatligade människan" eller "Det programmerade samhället". Det finns en övertro på lagar, regler och strukturer hos våra politiker som gör att allt så småningom kommer att braka ihop för att livet är mer komplicerat än politikerna tycks föreställa sig. Det leder till att reglerna blir orimliga i ett antal fall - exempel optionsbeskattningen - att man inte kan förutse allt och förbereda sig för allt - exempel tsunamis - samt att världen förändras och helt nya situationer snabbt uppkommer - t.ex. i Internetvärlden. Vad vi behöver är människor som tar ansvar och initiativ med utgångspunkt från gemensamma värderingar och - visst - lagar och regler som tydligt ger ramar för vad som är tillåtet.

I "Det Programmerade Samhället" görs allt enligt föreskrivna program, ingen behöver ta initiativ, ingen behöver ta ansvar utan man agerar enligt föreskrifterna. Blir det tokigt så blir det, finns det inget program för den aktuella situationen så gör man inget. Inte ens ett otroligt ambitiöst och gediget programskrivande ger resultat eftersom ingen människa kan hålla reda på vad som gäller. Det fanns t.ex. instruktioner på UD för kriser typ tsumani! Vi behöver inte "more of the same" utan en balans mellan reglerna och kraven på ansvar och initiativ för enskilda medborgare.

I "Det Programmerade Samhället" lägger man initiativ och ansvar på programmet, reglerna. Inte kan man väl utkräva ansvar av den enskilda medborgaren och ställa krav på initiativ och improvisationsförmåga?
Litteraturreferenser: Gatugångsreglemente ur "Ormus och Ariman" av Carl Jonas Love Almqvist.
Hälsningar
Gösta S



Mer kärlek i politiken

God Morgon! Här är det 12 grader kallt och jag har just gett hästarna hö. Snö har vi gott om. Jag var väldigt orolig när jag flyttade från Norrbotten att jag skulle sakna snön. Det har jag inte behövt göra tack och lov. Jag gillar snö. Jag har en väldigt gammal bok i min hylla med titeln Kärlek och politik. Tidvis hbar jag haft den ligga framme eftersom jag tyckt titeln varit så häftig. Idag skriver Gudrun Schyman en debattartikel på samma tema i Aftonbladet. Det slog oss när vi fick artikeln att det diskuteras alldeles för lite känslor, moral och andra frågor som verkligen berör människor i poliitken. Meningen med livet till exempel. Sådana frågor skyggar politiker för numera. Det kallas flum. Saklighet däremot är om man är trist och rationell och pratar parkanläggningar, biltullar och försäkringsfusk.
Tänk om vi fick in kärleken i valrörelsen. Det vore väl inte så dumt. Politiker är människor dom också precis som vi och de måste ju också fundera över kärleken och meningen med livet.
Jag önskar innerligt en valrörelse som handlar om hur demokratin och samhällssolidariteten stärks.

Den förstatligade människan

är kanske en bra boktitel? Jag sitter och jobbar med strukturer. Skriver på en uppsats om framtiden. Om hur jag tror att den ska bli, inte om hur jag hoppas att den ska bli. Tänk att vi är så uppdelade i bitar vi människor i Sverige? Inte nog med att sjukhusen är organiserade efter kroppsdelar, hela välfärdssystemet är uppbyggt av specieliserade sektorer där ingen kan hanterna någon form av helhet. Alla ansvarar för sitt och de stackars människor som inte passar in i den byråkratiska ramen blir stämplade som personer med "sammansatta behov" . Det är en byråkratisk term som syftar till att hitta ett sätt att överlappa systemen. Den stackars människan som drabbas begriper nog ingenting. Hon ser knappast sina behov som sammansatta, även fast mamma super och pappa är arbetslös och hon själv blir mobbad i skolan.

Hå hå ja ja, det är inte kul att studera vår samhällsorganisation på nära håll, det kan jag lova. Men om jag intar rollen som en utomstående betraktare då kan det vara intressant att se hur länge detta lapptäcke av regler, institutioner, standardiseringar, ekonomistyrningsprinciper kan hålla ut. Förr eller senare brakar det. Politiker har ett uppdrag av väljarna att forma en politik som är inriktad på den enskilda människan. Men det var så länge sedan så det är numera glömt. Systemen lever ett eget liv och vi stackas undersåtar får anpassa oss efter vad som är bäst för byråkratin och regelsystemet. Det är därför vi blir stäplade som människor med sammansatta behov. Om vi inte har turen förstås att ha ont i inre ögats nervsystem. Då finns det alltid en specialist.


Mejl om karikatyrerna, igen

Hej Lotta,
Läste Åke F's inlägg i debatten och ditt svar (kopierat in härunder), och ställer mig en fråga.
Muslimerna är kränkta av bilderna, men dessa bilder publicerades inte i ett muslimskt land utan i ett land där det råder religionsfrihet och yttrandefrihet.
Visst det finns muslimer i Danmark men de har valt att bo där utav olika orsaker, och måste då också acceptera att det landet inte kan eller bör följa deras lagar.
Nej den som kränkte muslimerna var de som publicerade bilderna i muslimska länder, Imanerna som reste runt och visade upp bilderna, vilka för övrigt var allt för snälla för att uppröra muslimerna varför de lade in några andra mer provocerande bilder som inte hade publicerats av JP.
Det är dessa människor som kränkte muslimerna.
Hets mot folkgrupp skull eventuellt JP kunnat bli anklagat för, men som Åke påpekar så är kränkningen troligen inte avsiktliga, och syftet är definitivt inte att hetsa mot en folkgrupp.
Religionsfrihet, vad innebär det får det existera, bör inte alla acceptera det om man bor i ett sådant land?
Skall dansk domstol döma människor ej födda i Danmark efter deras lands lag? En amerikansk medborgare som begår mord i Danmark skall då avrättas?
VEM KRÄNKTE MUSLIMERNA?
Jag undrar men tror att jag lutar mot att muslimerna blev kränkta när bilderna visades i deras hemländer, varför det bör vara deras egna (inte alla) präster som skall ta på sig skulden.
Henric



Väldigt märkligt

Trots att en UD-tjänsteman ringde upp internetföretaget där tidningen SD-kuriren har sin hemsida så har regeringen inget att göra med stängningen, enligt utrikesminister Laila Freivalds. Detta sa bland annat utrikesministern i en intervju i Ekot. Men nog är det märkligt att en hemsida stängs ner direkt efter att representanter för UD och Säpo varit i kontakt med dem. Varför skulle överhuvudtaget UD och Säpo kontakta Internetföretaget om de inte var oroade för vad som publicerades på hemsidan. UD och Säpo kan knappast bara ha varit kontaktsökande och allmänt pratsugna. Det är någonting i detta som inte är som det ska. Det är en farlig utveckling om staten börjar lägga sig i vad som ska få publiceras. Denna gång var det SverigeDemokraterna, vem är det nästa gång?

Mera mejl om karikatyrerna

Jag tycker att du gör frågan enkel för dej om publiceringen av
Muhammedbilderna. Att JP inte skulle ha publicerat bilderna är lätt att säga
med facit i hand. Det blev ju så mycket bråk. Men lägger man upp alla 12
bilderna framför sej och funderar över deras innehåll så blir hela frågan
annorlunda. Är detta verkligen så kränkande att det motiverar denna
uppståndelse? Det finns några bilder som är tveksamma ur "rasistisk"
synvinkel. Värst är väl den som är det grafiskt bästa, den med bomben i
turbanen. Men annars är det stora felet med teckningarna att de är så
förbålt intetsägande.

För en journalist med ansvar borde fråga sej vad bilderna handlar om. Är de
verkligen avsiktliga kränkningar av profeten Muhammed? Knappast. Muhammed
betyder ingenting för oss. Några av teckningarna angriper försiktigt, men
dock, ofoget att motivera terrordåd med religiösa förklaringar. Några
teckningar är och petar på den kvinnosyn som finns inom stora delar av Islam
som också motiveras utifrån religiösa skäl. Sen är det några varianter på
det märkliga avbildningsförbudet. Det är alltså inte profeten i sej som
angrips utan de som i profetens namn driver sin egen politik.Detta borde
diskuteras.
Åke F

Hej! Jag hävdar att vi måste se publiceringen av bilderna i sitt sammanhang. Det är inte första gången
Jyllands-Posten hånar muslimer. Tidningen för en klar propaganda mot muslimer. Det blir svårt att se något annat syfte än rent rasistiskt - eller också som jag tidigare påtalat - ren dumhet!

Mera mejl om Villy Bergström

Ett mejl till mig och Anders T

Hej Lotta och Anders.
Det finns något nytt mellan Keynes och hård normekonomi om vi- dvs - alla i
samhället "skapar jobb" genom att agerar på lokal/kommunal nivå.Där är ju
allting. Om aktörerna där kopplar- dvs stimulerar dem att själva vilja-
konkreta arbetsinsatser,produkter,företag och institutioner i bygden till
varandra så uppstår ekonomisk aktivitet. Det ger lokala inkomster som går
till lokal konsumtion, bygge av ett garage,inköp av virke, lite mer
sågverksproduktion,lite mer bilkörning, lite mer inkomster för handlare som
ger ett deltidsjobb lördagar i butiken etc etc. Detta ger högre
BruttoKommunProdukt som ger mer skatteintäkter till kommun,region och stat.
Kommunens skatteintäkt leder till mer löner som ger mer konsumtion i
detaljhandel och så vidare.Levande bygder blir då livskraftiga och därmed
mer levande etc.Det gäller att få så många microekonomiska processer som
möjligt att pågå i Eskilstuna, Filipstad, Lungsundet eller Malmköping. Då
bygger detta tillväxt. Underifrån från både marknad och hushåll och från
företag och offentliga förvaltningar. Mer action kort sagt.

I Sverige är fn 1,5 milj arbetsföra och kapabla människor inte i arbete.Det
är outhärdligt både för en ekonom och för en medkännande människa. Hans
Karlsson 2 på LO (som jag har kontakt med), Jan Edling och t ex Hans
Olsson( socialförsäkringarnas framtid) tolkar jag som arbetande på samma
spår. Jan och Hans K talar faktiskt om att vi måste ner på det lokala planet
och det har ju du Lotta alltid sagt. AMS och FK klarar inte detta.Dom låser
fast stora mängder av medborgare. Den gamla planekonomin trodde att de stora
projekten gav välfärd, och faktiskt finns en sådan känsla hos mig inför
undren bland gruvorna i "Lappland" just nu. Men det är i princip övergående
och måste leda till uthålligt företagande och aktivitet lokalt i fler
sektorer om det skall fungera.

Har jag påverkat er syn ? Jag representerar här den gamla goda arbetslinjen
hos s.

Med vänliga hälsningar

Björn Anders Larsson

Hej Björn! Jag tror stenhårt på det lokala tillväxtarbetet. Det finns ingen annan väg.
Häls Lotta

KU-förhören

är inte särskilt upplyftande. Partierna sitter på rad i hopp om att få politiska poänger. På de svarandes bänk sitter dom som massmedia redan vänt ut och in på. Egentligen har ingenting nytt framkommit och ingenting har förvånat mig. Ganska tråkigt med andra ord! betänk det är tre dagar vi talar om. Borde inte dessa dagar vara utforskade vid det här laget?

Märkligt

Jag tycker det är märkligt att det är storföretagens ledare som klagar på regeringen. De har ingenting alls att klaga på egentligen. Allt de andas om får de genomfört, de är storföretagens ledare som kallas till runda bordssamtal. I grund och botten har de samma intressen. Ett maktetablissemang med nästan ett århundrade av samarbete i ryggen. De bevakar båda sina positioner och sin makt och när det gäller, bortsett då från valrörelser, sitter de i samma båt. Varför denna klagovisa?
är några som har skäl att klaga är det småföretagarna. Men som vanligt snor industriledarna uppmärksamheten och när de små sedan protesterar betyder det ingenting. Vare sig för massmedia eller regeringen.


Om Muhammedbilderna

Hej Lotta!
Kan de vara så illa att de fundamentalistiska muslimerna har skrämt all världens media till tystnad? Jag tror och många med mig som inte har det pressutrymme som du har Lotta kommer att hållas under herrans eller om du så vill Allahs tukt och förmaning händaefter. Rädslan för vad som komma skall ifall något ofördelaktigt sägs, skrivs, plåtas eller tecknas känns faktiskt påtaglig redan nu. Du brukar ju ha synpunkter som jag inte alltid delar, men som alltid har substans av sunt förnuft och därför blir min fråga till dig, om du vore chefredaktör skulle du publicera de bilder som gick ut i Jyllandsposten?
Göran N


Hej Göran!
Nej jag skulle inte publicera bilderna.Jag har inget behov av att kränka andra människor. Den här frågan handlar inte alls om tryckfrihet. Jag har funderat mycket över vad Jyllands-Posten hade för syfte när de publicerade bilderna. Jag kan bara komma på ett skäl, förutom dumheten då, och det är att publiceringen är ett uttryck för rasism och främlingsfientlighet. Vad ville de annars uppnå? Begriper du det?
Hälsningar Lotta

Om Lars Bäckstrom

Hej Lotta!
Läser först SvD framför VC i längdskidor, och sen din blogg. Jag upphör aldrig att förvånas över medias framställning av Vänsterpartiet och de som väljer att lämna riksdagen. "V-profil hoppar av" stod det på Svenskans framsida imorse. "Oj, tappar de en riksdagsledamot TILL till ett annat parti!" tänkte jag då.
Men nej, det handlar ju om att Lars Bäckström lämnar riksdagen efter 18 års tjänstgöring. Det är väl inget uppseendeväckande, utan snarare toppenbra att man byter ut sina riksdagsledamöter i partierna. Att bytsa hälften av ledamöterna varje val, som V nu verkar göra, är väl ett alldeles ypperligt antal att byta?
I riksdagen ska man inte sitta för länge. Politik är något som "vanligt folk" ska syssla med, inga "proffspolitiker" som ska sitta i riksdagen i hela sina liv. Gustav Fridolin är ju ett ypperligt exempel, som lämnar nu, som han sagt innan, för att kunna komma tillbaka om någon period när han har mer erfarenhet från det "verkliga livet". Det är så demokratin ska funka.

Robert Damberg
Förbundsordförande
Ungdomens Nykterhetsförbund


Hej Robert! Du har förmodligen rätt! Alltså om att politiker inte ska sitta för länge

Ikväll har jag varit på tur

i Stockholms län Jag skulle hålla föredrag i Botkyrka trodde jag, men hamnade i Gnesta. Det var Botkyrka kommun som bjöd in och sedan visade det sig att de var på kursgård några grannkommuner bort. Sju mil ungefär. Roligt var det i alla fall, Vi pratade om mångfalden som välfärdssystemen och politikernas största problem. Att behandla alla lika är i högsta grad diskriminering i dagens samhälle. Vi talade också om strukturer och politikerförakt. Det slog mig att politikerföraktet egentligen inte handlar om enskilda politiker. De flesta känner till någon politiker som de tycker bra om och som gör sitt bästa. Det är långt ifrån alltid personerna som är problemet. Föraktet är större än så. Allt fler människor anser att politiken inte längre har lösningarna på problemen och det är ett mycket större problem.

Hej igen

Ibland är det som förgjort, dagarna tar bara slut. Jag har inte hunnit skriva på bloggen. Trots att det har hänt massor. Upplopp, brända ambassader, Lars Leijonborgutspel, KU-förhör och Laila Freivalds. Ja och så räntan förstås - riksbankschefens prognoser. 6 procent troddeStefan Ingves på! Vilket underbetyg för den eknomiska politiken.
Willy Bergström har jag ju skrivit en del om på bloggen. Han som pensionerades från Riksbanken och som alltid varit en tydlig röd ekonom, men som av någon anledning inte längre tror på den fulla sysselsättningen. Jag har fått en del reaktioner på Willy. Så här skriver Bo

IT och produktivitetsökningen innebär att det inte
behövs så många anställda som tidigare. Willy
Bergström kan faktiskt inte trolla. I f. d. Sovjetunionen
fanns ingen arbetslöshet. Alla var statsanställda med
låga löner. På arbetsplatserna trängdes de översysselsatta.
MÅNGA skolkade från arbetet. Det
fanns ju alltid någon som skötte själva jobbet.
Kommer ni ihåg ANDROPOVS disciplindrive på
80-talet innan GORBATJOV fick hand om ruinen
SOVJETUNIONEN. Praktiskt taget ingen produktivitets-
ökning, inga konsumtionsvaror, inga hästar och
hundar till journalisterna.
Dock 2006 blir ett bra år. 3,5 procent
tillväxt. Ökad efterfrågan inom service och handel
till ganska låga löner. Staten kan aldrig hitta på plusjobb
som skulle kunna täcka upp den minskade efterfrågan på
arbetskraft. Sovjetunionen är ett alltför avskräckande exempel.

Några tankar från BO



Bäckström, Lars

Idag satt jag i God Morgon världens panel. Vi diskuterade möjligheterna för ett nytt vänsterdemokratiskt parti. Helt omöjligt är det inte, men givetvis beror det på vilka sossar de får med sig. Det räcker inte med förnyare inom vänsterpartiet. Jag hörde när jag åkte till radion att vänsterns profilstarke man Lars Bäckström nu väljer att lämna riksdagen. Synd tycker jag. Han är rolig att lyssna på och en lite udda politiker som vågar sticka ut. Nu blir de ekonomiska debatterna i riksdagen mycket tråkigare.


Apropå ekonomisk politik finns det anledning att fortsätta fundera över Willy Bergströms omsvängning när det gäller den fulla sysselsättningen. Det är en gåta att denne man just nu överger grunderna i en vänsterinriktad ekonomisk politik, Nu när nyliberalismens idéer allt tydligare visar att de inte fungerar i praktiken. Nu när ekonomer världen runt till och med börjar återgå till en viss keynesiansk grundhållning i synen på hur de ekonomiska problemen ska tacklas.
Willy vad har hänt? Varför gör du på detta viset? ???

inlägg om Anna

Det är många som reagerar på turerna runt SSU-basen!


"Nu har media gjort det igen.
Dömt innan alla fakta finns på bordet.
Och långt innan en rättlig juridisk prövning gjorts av händelsen där SSU-basen Ann Sjödin varit inblandad i.
Jag är spyfärdig på alla schabloner och förenklingar som man ägnar sig åt.
Hon festade i nio timmar stod det på nåt löp.
Ja,...vem sjutton har inte gjort det?
Men det betyder inte att man dricker sprit i nio timmar. ¨
Snacka om enfaldiga medier."

Helen Doktare frilansjournalist Luleå

Mera Anna

"Hej

Det är inte lätt att vara inom politiken du är alltid påpassad oavsett vilket parti eller ungdomsförbund du tillhör.
Oavsett vems felet är av det som hände på Crazy Horse tycker inte jag att vakterna får behandla folk hur som helst. Det är ju underligt att Anna var så stark trots sin berusning så att inte vakten/läkaren rådde på henne,
får man då ta till batongen och slå en så berusad person gul och blå. Ofattbart.

Det är ju valår, ett bra läge för dem som inte gillar sossarna och det finns många inom polisen och även bland vakterna kan jag tänka, så då får Anna ta hela skulden , jag tror faktiskt inte att hon var den enda som felade. Det gjorde nog både personalen och vakterna. Inte sjysst att slå på den som ligger och har vakterna rätt att kalla tjejer för hora och luder, jag bara undrar.
Det skrivs ju nästan varje dag om dem som blivit misshandlade av vakter på krogarna och det kan inte vara enbart påhittat. Ingen rök utan eld.

Angående karikatyrerna av Mohammed så undrar jag bara hur Palmes familj kände sig när de
gjorde karikatyrer av honom de var minsann inte trevliga alla gånger. Det är det nog inte många som kommer
ihåg.

Tack för mig och Godnatt, skriver Anita

Bloggandet

Jag får så oerhört många kommentarer på mitt bloggande. Blandande givetvis. En del tycker det är bra andra inte. Många som kritiserar efterlyser längre texter och djupare analys, Varför så korta inlägg undrar de. Eller varför skriver du om dig själv - ointressant!
Ja varför? Bloggandet är ändå en speciell stil. Grundtanken är att det är korta inlägg i dagboksform eller ungefär som man skickar ett vykort. Det ska också vara personligt.
Jag försöker hitta någon form av stil som inte är ledarskrivandet. Många som hör av sig och är förbannade och efterlyser ledartexter. Men det är inte min tanke med den här bloggen. Jag har skrivit ledare i tretton år och jag tycker det är skönt att vara fri det arbetet om ni förstår vad jag menar.
Givetvis handlar min blogg väldigt mycket om politik och kommer så att göra. Ibland har jag mer tid för bloggen, ibland mindre. Men jag tycker det är roligt att skriva. Åsikter har jag, det har förresten alla men för mig är det kanske en yrkesskada efter åtskilliga år som politisk kommentator. Det är också skönt att inte behöva vara så partipolitiskt tillrättalagd. Vi har stora problem i samhället. Det värsta kanske ändå är att demokratin fungerar så dåligt. De tar sig olika uttryck, arbetslösheten och utanförskapet är ett, byråkratisjukan är ett annat. Det måste till en förändring.
Du ligger i skrev en kvinna till mig. Du tycker och tycker men det blir inte så mycket mer. Men jag är bara en bland många som tycker. Ensam kan ingen förändra världen. Det går inte att komma ifrån att det håller på att hända något i samhället. Folk är inte still längre och finner sig i allt. Jag är övertygad om att 2000-talet kommer att innebära en stor maktpolitisk förändring, precis som skedde i början av förra seklet. Partierna har inte längre svaret på samhällsproblemen och lyfter inte heller fram några direkta idéer om framtiden. Då uppkommer krav på nya partier och då bildas nya partier. Vi ser det tydligt just nu. Det är med andra ord väldigt många som tycker.


Kommentar till Willy Bergströms tvivel

Jag fick ett intressant mejl om Willy Bergströms tvivel på den fulla sysselsättningen.

"Hej Lotta,

Jag missade tyvärr den avgångne riksbanksfullmäktige Willy Bergström i radioekot, där han ska ha förklarat att inte längre trodde på att en full sysselsättning var möjlig. Du skriver att han radade upp diverse ekonom-argument mot tanken, och att Du tycker att det är trist att en kämpe som Willy nu också "avfallit"- om jag förstått Dig rätt. En gång i tiden, i Laboremus i Uppsala, när Willy och jag sprang på samma möten, tyckte många av oss, att dom som hade börjat läsa nationalekonomi tyvärr allt fört snabbt lät sig förföras av sina studier, så att dom började glömma bort alla andra aspekter på hur människan fungerar.

Jag brukar stöta ihop med den gode Willy ibland utanför Systemet i Smedjebacken. Kanske borde jag nästa gång jag ser honom kasta ett Palme-citat i huvudet på honom - från 1976. Det talades också då om kris i det ekonomiska systemet (fast arbetslösheten bara var en barnlek i förhållande till den som vi i dag upplever). Olof Palme tvekade inte att plocka ner de ekonomiska resonemangen som underordnade sysselsättningsfrågan: "På lång sikt är sysselsättningsfrågan viktigare. Den angår oss socialdemokrater särskilt mycket. Eftersom man kan få intrycket att att socialdemokraterna avstår från en kärna i sin programskrivning: att människorna vill arbeta och att de organiserar sitt liv kring arbetet. Och de kommer på sikt inte vara betjänta av att man säger: även om du inte har något arbete, så kommer du ha en god utkomst, så att du kan leva anständigt. Det accepterar människan för en liten tid. Det kan hända vem som helst. Men för att en längre tid vara principiellt utstängd från arbetsgemenskapen med andra, det påverkar självförtroendet och personligheten och hela atmosfären i samhället. Det gäller därför att ge människor arbete genom en förnuftig ekonomisk politik. Det är en av socialdemokatins politiska huvuduppgifter i krisen."*

AT

* "Brandt Kreisky Palme, Brev och samtal, 1976."



Nu kommer missnöjet

Oj då! Nu vaknade jag. Klockan är lite över ett. Jag är förskyld och somnade på soffan. Det var nog den nya EU-myndigheten som knockade mig. Den som ska administrera demokrati. Jag tycker det är hemskt och jag skäms över sådana politiska beslut. Jag tycker det är oansvarigt. Vi ska komma ihåg att alla politiska partier står bakom beslutet, utom folkpartiet. Det är inte bara en socialdemokratisk fråga. Men utnämningspolitiken står givetvis sossarna för.
Nu bildas också ett nytt vänsterdemokratiskt parti. Det var svårt att sia om partiet kommer att ha någon framgång. Men det bygger på besvikna vänsterpartister och socialdemokrater. Sådana finns det gått om. Men framgången beror givetvis på vad partiet driver för frågor och får för framtoning. Konkurrensen blir också extra stor eftersom det är flera andranya partier som vänder sig till samma väljare. Alla nya missnöjespartier vänder sig egentligen till samma väljargrupp, det är bara inriktningen som skiljer. Junilistan slår på den illa hanterade demokratin, sjukvårdspartiet på hur sjukvården fungerar, FI på jämställdhetspolitiken och nu vänsterdemokraterna som mer tycks ta glappet mellan ideologi och praktisk politik på sin agenda.
Vi får se vad som händer. Etablissamanget har i många år nu kluckat föraktfullt om missnöjespartier. Men de är ganska framgångsrika i alla fall kommunalt. Det lustiga är att gamla etablerade partier också ställer upp i nya konstellationer bara får att få bort gamla ingrodda styren. Ett samarbete mellan vänsterpartister och kristdemokrater går jättebra på kommunal nivå, bara för att nämna ett exempel.
Det börjar röras om i grytan och det är oundvikligt. Jag är oerhört förvånad över att det gamla partietablissemangen inte tar sitt ansvar för demokratin.Beslut som den nya EU-myndigheten får åtminstone mig att skämmas. Så illa är det! Jag skäms över poltiiken.




Desperat

Okej, jag erkänner! Jag blir smått desperat. Jag orkar inte med sossarnas myndighetspolitik. Nu har de gjort det igen. Inrättat en ny myndighet. Den här gången är det den fantastiska EU-myndigheten som ska lära oss att diskutera EU och tänka rätt. Jag tycker helt enkelt att det är ett oansvarigt sätt att hantera våra skattepengar på, Dessutom handlar det inte ett dyft om demokrati. Det är snarare det motsatta. Folket tänker fel och statsapparaten ska lära oss att tänka rätt.
Jag drar snart igång en folkrörelse! Jag vill inte att mina skattepengar går till byråkrati. Mer än gärna betalar jag till arbetslösa, sjuksskrivna, flyktingar, regionalpoltiik, kultur, småföretag med mera med mera. Men inte till detta. Nu måste jag tänka ett tag. Återkommer i frågan.

God Natt

Partiledarduellen

Jag tycker Göran Persson var bra i dagens partiledardebatt i P1. Det var också en ganska bra debatt, inte det vanliga gnölet. Det visar också vad viktigt det är med en programledare som styr istället för en som står vid sidan av och tittar på. Tv-debatterna som varit under senare tid har varit gräsliga.


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits