Aftonbladet

Hansa Rostock får lämna bundesliga

ROSTOCK. Hur många svenska fotbollsproffs spelar i tyska bundesliga till hösten?
  Kanske ingen.
  Hansa Rostock tvingades lämna högsta serien på lördagen - och fem svenskar följde med i fallet.

  
Joakim Persson, Magnus Arvidsson, Marcus Lantz och Rade Prica spelade från start i ödesmatchen mot Arminia Bielefeld hemma på Ostseestadion.
  Marcus Allbäck började på bänken, men kom in i andra halvlek.
  När matchen var över var de alla förlorare - trots 1-1.
  Bochum, Rostock och Freiburg flyttas ned. Hoppet var i realiteten ute redan efter förra omgången och det hade krävts ett mindre mirakel för att svenskklubben skulle överleva i bundesliga.
  Rostock var piskat att vinna stort för att ha gnuttan av en chans att spela vidare i den tyska fotbollens finrum nästa säsong. Men i och med att Borussia Mönchengladbach samtidigt spelade 0-0 hemma mot Hertha Berlin hade inte ens den största seger räckt.
  Frågan är hur många av svenskarna som följer med till andraligan. Flera av dem har deklarerat att de är på väg bort från klubben.
  • Lantz har jagats av flera svenska klubbar, men verkar välja att stanna i Tyskland. Han är ett respekterat namn och kan hamna hos nyuppflyttade FC Köln.
  • Allbäck lär utnyttja klausulen i kontraktet att han får gå vid nedflyttning. Örgryte vill gärna ha hem "Mackan". Men några holländska klubbar ser gärna att han gör en sväng till i Eredivisie.
  • Helsingborg jobbar på Joakim Persson som är uppväxt i staden.
  • Prica och Arvidsson har ett år kvar på sina kontrakt och stannar såvida de inte köps loss av andra klubbar.

  - Ramlar Rostock ur vill jag vara med och hjälpa klubben tillbaka till bundesliga. Det skulle kännas helt fel att lämna i det läget när man varit här i sex år, sade Magnus Arvidsson nyligen till Sydsvenska Dagbladet.
  Redan klara mästarna Bayern München tog farväl av Olympiastadion efter 33 år, och gjorde det i stor stil - 6-3 mot Nürnberg. Från nästa säsong spelar Bayern på nybyggda VM-arenan Allianz Arena, som klubben kommer att dela med 1860 München.
  Schalke 04 och Stuttgart slåss om andraplatsen som ger en gräddfil in i Champions League. Kanske just därför nerverna spökar? Schalke förlorade hemma mot formstarka Dortmund (1-2) medan Stuttgart gick på en riktig mina borta mot Bochum (0-2).
  Stuttgart är två poäng efter Schalke.
  Hertha Berlin, tre poäng efter, har en liten chans att bli tvåa med en omgång kvar.
Publicerad: 2005-05-14

© Aftonbladet Nya Medier
Tipsa oss!
MMS & SMS: 71000
Mejla: [email protected]
Ring: 08 - 411 11 11