Louise Nathhorst
Ryttarporträttet:
Louise Nathhorst

  Louise Nathhorst, "Lussan" kallad, började som flicka rida i Skanör på en ridskola på somrarna. Sedan red hon hos Jan Malmborg, Stockholms Ridhus. Familjen bodde på Östermalm i Stockholm.
  Sedan fick Lussan överta sin systers ponny som hette Popito. Med honom tävlade hon i SM i alla tre grenar: hoppning, dressyr och fälttävlan.
   16 år gammal gick Lussan över till stor häst. Då hoppade hon bara. Hon hade två hästar: en som hette Chambord, ett fullblod, och en som hette Rockelina.
   1974 gick Lussan helt över till dressyr när hon åkte över till Walter Christensen i Tyskland. För Christensen tränade hon i olika omgångar fram till 1990. Emellan var Lussan två år på Strömsholm där hon red för major Hans Wikne, sedan så jobbade hon tre år i USA.
   1983 flyttade Lussan hem till Sverige igen. Då flyttade hon till Hogsta på Drottningholm där hon fortfarande håller till.
   Lussans första häst som hon red i landslaget i dressyr på hette Inferno. Med honom var hon med och tog lag-brons i OS 1984. Nästa häst var Chirac. Med honom vann Lussan tre Svenska Mästerskap. Var med i tre finaler i världscupen med honom.
   Efter Chirac var det Dante. Med honom vann hon två Svenska Mästerskap. Var fyra på EM individuellt och sjua på VM 1990.
   Sedan kom Walk on Top. Med honom vann Lussan också SM, men framförallt vann de världscupfinalen i Göteborg.
   Nu har Lussan Guinness som var med och tog lag-brons 2005. Han var med i Athen 2004. Tävlar även numera hans son Isidor som vann sina årgångklasser som 4, 5 och 6-åring och tog därmed Unghästmiljonen. Nu har även Isidor kommit upp sig till Grand Prix.