Tungt inslag på väg mot Globen
  Årets shownummer i matinén - Horse Idol 2006 - kommer från Dalarna. Det är ett inslag med tyngd, åtta nordsvenska hästar i ett svängigt nummer med kurbitskänsla. I likhet med andra Idoltävlingar har juryn i år själva gjort bedömningen av vilket inslag som skulle gå vidare.
  För Lotta, Pärla, Frida och de andra i vinnarna av Horse Idol 2006 började resan från Dalarna mot Globen redan för över två år sedan.
   - Vi gjorde vårt nummer inför Föreningen Nordsvenska Hästens årsmöte hemma i Dalarna, och när det var över frågade vi oss vad vi skulle hitta på härnäst, säger Lena Casselbrant som är en av deltagarna i den åtta ekipage starka Dalakadriljen med nordsvenska brukshästar.
   - Det var någon föreslog att vi skulle skicka bidraget till Horse Idol-tävlingen och göra ett försök att ta oss till Globen. Klart vi skulle det!
   Först gällde det att övertyga den bistra Horse-Idol juryn att den helsvenska hyllningen till den nordsvenska hästen var värdiga vinnare.
   Nu slipar Dalakadriljen turerna i dansen.
   - Man kan säga att vi dansar folkdans fast till häst, säger Lena.
   Kvinnan bakom det samkörda shownumret heter Vanja Siuvatti och bor utanför Hedemora. Hon har tränat gruppen och utan henne hade de aldrig kommit så här långt, menar Lena.  Läs mer på Stockholm Horse Show