Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
SÖNDAG 5 SEPTEMBER 1999
  

Strejkande NHL-stjärna – AIK:s klipp

Mats Lindgren kommer inte överens med sin NHL-klubb New York Islanders om lönen. Något som AIK i dag är glada över. ”Om inte Mats konflikt med Islanders löser sig blir det fem-sex matcher i elitserien innan NHL startar”, säger AIK:s sportchef Claes-Göran ”Myggan” Wallin.
Foto: JIM BAAS

AIK är femte klubben
Namn: Mats Lindgren. Född: 1 oktober 1974, Skellefteå. Familj: Flickvännen. Längd: 188 cm. Vikt: 90 kg. Klubbar: Skellefteå AIK, Färjestad, Edmonton Oilers, New York Islanders, AIK. Landskamper: 15.
Mats Lindgren: Det vore otroligt roligt att spela i elitserien
NHL-proffset Mats Lindgren är tillbaka i Sverige.
  För att spela i AIK.
  – Jag är optimist och vill ha honom här hela säsongen, säger AIK:s tränare Mats Hallin.
  
I mars flyttades ishockeyspelaren Mats Lindgren från Edmonton Oilers till New York Islanders i en bytesaffär. Men han har fortfarande inte kommit överens med Islanders om sitt kontrakt.
  – Jag har fått ett förslag men väntar på ett bättre. Att jag kan spela för AIK så länge är en bra lösning, helt suveränt, säger Mats.
  Han anlände till träningen i fredags, spelade därefter en match mot Södertälje i Kringel cup (förlust med 3–5) och i går slog AIK de regerande svenska mästarna Brynäs (5–3). I eftermiddag väntar final mot Klagenfurt.
  Och om tio dagar är det premiär i elitserien.
  – Händer det inget blir det spel i elitserien för mig, det vore otroligt roligt, säger Mats.
  Det ser AIK fram emot.

”Han spelar med oss tillsvidare”
  
– Om inte Mats konflikt med Islanders löser sig blir det fem-sex matcher för honom i elitserien innan NHL startar. Han spelar med oss tillsvidare, säger AIK:s sportchef Claes-Göran ”Myggan” Wallin.
  NHL startar sin säsong kring första oktober och före det bör Mats Lindgren vara överens med New York Islanders, men i dag står parterna långt ifrån varandra. Mats anser att han erbjudits en allt för låg lön.
  – De är hårda i förhandlingarna, men jag väntar ut dem, säger han.
  – Det kan mycket väl bli så att vi inte är överens förrän lagom till NHL-starten, men jag kommer inte acceptera förslaget som det ser ut i dag.
  Och än så länge är han nöjd med tillvaron.
Anna Carlsson
Anna
Carlsson


Har imponerat under Kringel Cup
  
Mats bor i Älvsjö hos sin flickvän Anna Pohjanen, landslagsspelare i fotboll, och får dessutom möjlighet att spela elitishockey.
  Även för AIK är det en mycket bra lösning. Lindgren har imponerat och har under Kringel Cup varit framgångsrik tillsammans med Stefan Gustavsson och Jarkko Varvio.
  Det lovar gott inför elitseriestarten.


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
 MER SPORT