Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sport. 31 JULI. Visa alla rubriker
Publicerat kl 15:44

TVM drar sig ur Tour de France
LA CHAUX-DE-FONDS, SCHWEIZ. Det dopingmisstänkta holländska TVM-stallet drog sig på fredagen ur det skandalkantade Tour de France.
   -Cyklisterna är varken psykiskt eller fysiskt kapabla att slutföra tävlingen. Beslutet togs gemensamt av åkarna, sade stallchefen Guido Van Calster i ett uttalande.
   TVM-stallet hade fem åkare kvar i Tour de France och samtliga ska förhöras av polisen i Reims på måndag i den pågående dopingutredningen av stallet.
   De fem cyklisterna - Sergej Ivanov, Sergej Outstjakov, Steven de Jongh, Servais Knaven och Bart Voskamp - drog sig ur tävlingen inför starten på fredagens 19:e etapp. En sjätte TVM-cyklist, Jeroen Blijlevens, drog sig ur redan i torsdags.
   Bara 14 av 21 stall och 87 av 189 cyklister återstår därmed i årets lopp som slutförs i Paris på söndag.
   Det holländska stallet, där svenskarna Michel Lafis och Michael ”Roddarn” Andersson till vardags kör, drogs in i dopingkarusellen strax efter att Festinastallet sparkats ut ur Tour de France.
  
Två åtalade i TVM
   Då uppdagades att det i mars hittats 104 doser av bloddopingmedlet Epo i en av TVM-stallets bilar vid en tullkontroll i mars. Under Tour de France hittades dessutom dopingmedel i ett hotell där stallet bott och sportchefen Cees Priem och stallets ryske läkare har åtalats.
   Festinastallet uteslöts sedan dopingmedel hittats i en stallbil dagarna innan starten av Tour de France. Sedan dess har flera av stallets cyklister erkänt att de dopat sig.
   Även andra stall och åkare har åkt fast. Italienske bergskungen Rodolfo Massi släpptes på fredagsmorgonen tillsammans med Oncestallets läkare Nicolas Terrados. Massi hade suttit i polisförhör sedan i onsdags kväll då polisen hittade droger i hans hotellrum.
  
Vägrade dopingtest
   Massi, som förnekar att han dopat sig, vägrade inledningsvis att lämna ett dopingtest åt polisen men gav senare med sig. Resultaten kommer inte att vara klara förrän i mitten av september.
   Once, Banesto, Kelme, Riso-Scotti och Vitalicio har tidigare i veckan hoppat av Tour de France i protest mot polisens metoder i jakten på doping. (TT-AFP)
  
Alla dagens sporttelegram (det senaste överst)


Gårdagens sporttelegram Upp på sidan