PARIS (TT:s utsände). Många hävdar att Lilian Thuram är världens bästa back.
   Thuram gjorde båda målen när Frankrike gick till VM-final.
Lilian Thurman - fransk tvåmålsskytt.
   Den 26-årige högerbacken Lilian Thuram anses vara den bästa mittbacken i italienska serie A, där han spelar för Parma.
   Till stor del beroende på sina offensiva kvaliteter.
   I onsdagens semifinal mot Kroatien visade han varför.
   I sin 38:e landskamp löste backen Thuram den franska måltorkan. Och gjorde det hans anfalls-och mittfältskompisar haft så svårt för.
   Thuram var faktiskt inblandad i alla tre mål i Frankrikes 2-1-seger.
   Först missade han att häva offsiden som ledde fram till Kroatiens 1-0, sekunderna senare kvitterade han efter väggspel med Youri Djorkaeff och 20 minuter före slutet sköt han segermålet.

Ofarlig fransk press
   Med stödet från 75 000 på läktarna tog Frankrike kommandot direkt. I den ena offensiva vågen efter den andra bjöd de på en rad fina kombinationer.
   Ändå kändes det aldrig riktigt farligt.
   Dels för att kroaterna var väl samlade och knöt åt bakåt. Dels för att fransmännen själva var för omständliga och tveksamma så fort de närmade sig straffområdet.
   De sköt när de inte borde och sköt inte när de borde. Vände om när det var läge att gå fram.
   Zidane laddade flera gånger men skotten var lösa. Men med fem minuter kvar av första halvlek fick han drömträff - en läcker sträckt yttervrist på volley som skruvade sig mot första stolpen.
   Men som hade gått utanför utan att Drazen Ladic i målet hade enhandsräddat.

Snabba mål efter paus
   Kroatien kändes trots undertaget giftigare. Först i ett par kontringar genom Davor Suker. Sedan när de tog över spelet efter en halvtimme.
   Då kom plötsligt Asanovic och Suker i ett två mot ett-läge, men istället för att passa, och ett givet 1-0, sköt Asanovic själv dåligt utanför.
   Ett misstag han inte upprepade direkt efter paus.
   Andra halvlek var bara sekunder gammal då han hittade Suker med en känslig lyftning och helt fri petade Suker bollen under Barthez i franska målet.
   Repliken kom innan det kroatiska jublet lagt sig.
   Lilian Thuram, den som slarvigt upphävde offsiden på Suker tog blixtsnabb revansch. Efter ett väggspel med Djorkaeff kom han fri med Ladic och lyfte in kvittering.

Blanc utvisad
   Stade de France exploderade och matchen lyfte.
   Frankrike bombarderade det kroatiska målet i en trippelchans, där Zidanes sista tunga skott blockerades i sista stund av backen Igor Stimac.
   Sedan slog Thuram till igen. Han stal bollen från Robert Jarni i straffområdet och sköt otagbart vid bortre stolpen.
   Laurent Blanc blev sedan hårt utvisad efter en närkamp med Slaven Bilic. Blanc satte handflatan på hakan på Bilic som kastade sig och domaren visade rött kort.
   Men en man mindre på plan i en kvart höll Frankrike.
   Och skaffade den drömfinal mot Brasilien som de flesta ville ha.