Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
LÖRDAG 3 FEBRUARI 2001
 
  

Han attackerades av sina egna fans

Förlusten mot Tingsryd blev för mycket för Rögles fans. Efter matchen gick till angrepp mot tränaren Lars-Fredrik Nyström och polis tvingades ingripa för att skydda Rögletränaren.
Foto: BILDBYRÅN

Flera incidenter med Rögle inblandat
4 oktober 1998, Tingsryd–Rögle.
Ett gäng så kallade Rögle-fans var ute efter att provocera fram bråk och lyckades. En tolvåring blev bland annat nedslagen och en fotograf hotad till livet.
29 november 1998, Tingsryd–Rögle.
Nytt bråk. Ett 60-tal ”Rögle-anhängare” försökte ställa till oreda i Dackehallen. Bland annat eldade de på läktarna – en läktare nästan uteslutande av trä.
8 januari, 1999, Olofström–Rögle.
Upplopp mitt under matchen. En person knivskars och flera angreps av ett 40-tal så kallade Rögle-supportrar som löpte amok i Stålhallen.
2 februari, 2001, Rögle–Tingsryd.
Efter matchen försökte ett 30-tal supportrar bryta sig in i Rögles omklädningsrum för att avsätta tränaren Lars-Fredrik Nyström. Polis ingrep för att stoppa bråket.

Flera poliser tvingades ingripa när supportrar försökte avsätta tränaren
Förlusten mot Tingsryd blev för mycket Rögles supportrar.
  Efter matchen försökte ett 30-tal fans med våld bryta sig in i lagets omklädningsrum.
  Målet var att avsätta tränaren Lars-Fredrik Nyström.
  – Som tur fanns det massor av poliser på plats. Annars vet jag inte hur det hade slutat, säger klubbens ordförande Lennart Nordstrand.
  
1–4 mot Tingsryd, tre poäng totalt och en jumboplats i superallsvenskan. I takt med förlusterna har motståndet mot Rögle-tränaren Lars-Fredrik Nyström växt.
  Och i går i Ängelholms ishall nådde det sin kulmen.

Fansen hoppade ner från läktaren
  
Direkt på slutsignalen tog ett 30-tal fans saken i egna händer. Supportrarna hoppade ner från läktarna och via spelargången tog de sig till Rögles omklädningsrum.
  Men dörren var låst.
  – Och tur var väl det. Dom var som galna och skulle in och vad jag förstår förmå Lars-Fredrik att hoppa av, säger ordföranden Lennart Nordstrand.
  Ett antal poliser var snabbt på plats och efter ett rejält handgemäng lyckades de få fansen på flykt.
  – Matcherna mot Tingsryd har lite derbykarraktär och därför var det ganska många poliser i arenan. Om dom inte hade varit där vet jag inte vad som hade hänt, säger Lennart Nordstrand.

Hånades redan under matchen
  
Redan under matchen hånades Lars-Fredrik Nyström från läktarplats och polisen var beredda. Ändå kom det som en överraskning att så många slöt upp i upploppet.
  – Det är fullständigt oacceptabelt det som hänt. Nu måste vi göra allt för att stötta Lars-Fredrik. Det kanske krävs att han har polisbevakning i fortsättningen, säger Lennart Nordstrand.
Vet ni vilka det var som slogs?
  
– Allt gick oerhört snabbt och jag vet inte om polisen hann identifiera våldsverkarna. Man kan bara hoppas. Sådana där människor hör inte hemma på en hockeyarena.

Irriterad Rögleledning
  
Lars-Fredrik Nyström själv uppfattade inte allt som hände utanför omklädningsrummets dörr.
  – Nej, vi märkte knappt av det. Först efteråt hörde jag om allt bråk, säger Rögletränaren.
  I dag kommer Rögleledningen att samlas för att diskutera händelsen och om den ska rendera i eventuella åtgärder.
  – En sak är klar: sånt här tolererar vi inte. Fansen har berett sig illa de senaste matcherna och den senaste händelsen är droppen, säger Lennart Nordstrand bestämt.

Patrik ThornéusTipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
 MER SPORT