Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSport
MÅNDAG 20 MARS 2000
 
  

’Jag vet inte om jag fortsätter nu’

”Med det spel Sandviken visade upp hade de blivit mästare oavsett vilket lag de hade mött”, skriver Claesson efter silvret. Nu ska han ta sig en funderare på om han blir kvar i Hammarby.
Foto: ROGER SCHEDERIN

BANDY-FINALEN:
Sandviken hyllade sina stålmän i natt ”Helt överlägset. Vilket mottagande”
Sandvikens tuffing avgjorde finalen Patrik Södergren: Men privat är jag en ganska mjuk kille.
Aftonbladets Lasse Sandlin: Bajen vann publikkampen - på plan var bruksgrabbarna hårdast.

Läs Claessons dagbok, del 7
UPPSALA.
Torsk.
  Tyvärr.
  Men jag kan bara gratulera Sandviken. Alla vinnare är värdiga vinnare.

  Inför finalen bodde vi på ett värdshus ute i skogen. Det var helt perfekt. Vi steg upp klockan nio och åt frukost. Allt kändes bra när vi åkte till Uppsala.
  Men det krävs väldigt mycket för att vinna en SM-final. Jag hoppas att Hammarby har lärt sig av den här finalen – för att gå vidare och vinna.
  Med det spel som Sandviken visade upp hade de blivit mästare oavsett vilket lag som hade stått på andra sidan. De var vassare i både närkamperna och avslutningarna. Vi var långt ifrån, nära, och sedan långt ifrån igen. Men vi gav aldrig upp och var helt inställda på att vända tills de gjorde 8–4.
  Personligen tog jag förlusten på ett bra sätt. Idrott är ju egentligen en lek. Men de yngre spelarna, som spelade sin första SM-final, var knäckta. Jag förstår dem. När jag var med och förlorade en final för första gången mådde jag jävligt dåligt i ett halvår.
  Efter förlusten kändes det inte kul att gå på banketten på Uppsala slott, men vi hyllade Sandviken. Alla vinnare är värdiga vinnare. Det är vårt motto. Detta, att vara stora förlorare, har vi jobbat med oerhört mycket. Det har vi inte varit tidigare.
   Jag tycker ändå att vi har gjort en bra säsong. Samtidigt vill jag passa på att tacka fansen. De betyder oerhört mycket för oss. De framkallar känslor. Ja, hela Hammarby framkallar känslor.
  Många undrar hur det blir i framtiden, om jag ska spela eller inte. Ärligt talat vet jag inte. Jag ska fundera på det de närmaste veckorna, men det är inte bara att skriva på ett kontrakt. ”Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
tips: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
 MER SPORT