Header

tjänster Nokias 7110 har ett gummihjul, eller naviroller som det kallas, att navigera upp och ner på sidan med. Länkar markeras automatiskt i den ordning de visas, och ett klick på navirollern tar dig vidare.
  Två knappar under bildskärmen ger dig möjlighet att direkt välja att ta dig vidare till det alternativ som står direkt ovanför på skärmen.
Foto: LOTTA HOLMSTRÖM
Alltid senaste nytt - var du än befinner dig!
Med wap (Wireless Application Protocol) kan du koppla upp dig med din mobiltelefon och läsa nyheter från Aftonbladet.
  Adressen du surfar till med nallen är http://wap.aftonbladet.se
  För att kunna använda wap-tjänsten behöver du en telefon som stödjer WML 1.1, kodspråket som wapsidorna skrivs i, en gateway att koppla upp sig mot och ett abonnemang hos den mobiloperatör som har gateway-servern.

Se hur wap fungerar
  Om du vill se hur wap fungerar kan du kika på bilderna på den här sidan. Vi ”surfade” runt på Aftonbladets webtjänst med en Nokia 7110.


Så surfar du med nallen

tjänster 1. Gå till Tjänster i menyn, som du aktiverar genom att trycka på den vänstra knappen under bildskärmen när du befinner dig i grundläget.

wap.aftonbladet.se 2. Här har du gjort inställningar för ditt abonnemang. Det hjälper din mobiloperatör dig med.
  Aktivera din waptjänst och gå till http://wap.aftonbladet.se


avdelningar 3. Scrolla ner på sidan med navirollern för att välja avdelning. Vi väljer att läsa nyheter och klickar med navirollern när Nyheter är valt.

kopplar upp 4. Mellan varje nivå i informationen får du vänta en liten stund. Då visas den här bilden. När du har varit på en sida tidigare går det snabbare, eftersom den är lagrad i telefonens cacheminne.

nyheter
5. Nu visas de senaste nyhetsrubrikerna med klockslag. Vi klickar oss vidare för att läsa om bussolyckan i Norge.

artikel 6. Nu kan vi läsa artikeln. Vi använder navirollern för att scrolla och läsa mer av texten.
  Härifrån kan du antingen backa, genom att klicka på den högra knappen under ”Tillbaka”, eller välja Optioner (val), genom att klicka på den vänstra knappen.


artikel 7. Vi väljer Optioner och får då upp ett antal alternativ. Bland annat kan du här välja att gå direkt till en annan avdelning i Aftonbladets waptjänst.
  Här kan du också välja Bokmärken för att gå direkt till en sida där du lagt ett bokmärke, eller Avsluta för att koppla ner dig.