Feströkare schmeströkare

Jag överväger att skita i att sluta röka.
Jag överväger att bli en vidrig feströkare som köper vidriga småpaket.
Då gäller det att bara festa två gånger i veckan.
Och vad är då en fest? Är två bärs en fest? Kommer jag då ta ett par bärs för att få röka? Det vore ju katastrofalt.
Svårt.
Eller stopp här, just det: poängen är ju att det inte går att feströka efter 1 juni.
Inte när sommaren är över i alla fall.
Det är ju i så fall hemmarökare man borde bli!
Oops. Ska vara tyst nu.
Det går runt här i klassrummet.

Jag lyssnar på Alfs förra skiva. Vilken begåvning.
Men nya singeln "Kunde vart (sic!) jag" är ännu bättre och börjar precis så här:

"Jag vet en man i Göteborg,
han kände ingenting
Han hade sålt sitt hjärtats sorg till alla däromkring
Han bytte stil och stängde av och blev sin egen slav
Det kunde varit jag".

Tur för Alf att jag är hemma i Sverige igen. Och synd för Florence Valentin att jag inte var hemma när de släppte "Haninge Punx" och "Allt dom bygger upp ska vi meja ner". Jag hade hajpat dem tills fingrarna blödde, det är ju den bästa svenska rocken på 2000-talet. Så vansinnigt bra! The Swedish Dexy's Midnight Runners. Jädrar vad Filip och jag spelade den på vår vansinniga bilsemester från Paris till Normandiet till södra Spanien till Barcelona sommaren 2003.

Nåja. Alf. Den här gången ska han bli stor. Inte som förra skivan som bara dog kommersiellt. Grattis Alf. Om hela skivan är lika bra som singeln, vill säga.
Virt

hits