Aftonbladet  
Aftonbladet resor  


- Jag anser mig vara picknickmästare
Martin ”E-type” Eriksson
Att rasta i vildmarken med kokkaffet på lägerelden har sin charm för Martin ”E-type” Eriksson. Även om hans picknickar vanligen innebär vitt vin i glas, kall kyckling och rutig duk. Under sommaren tar han sin jaktlicens, så till hösten lär det bli älgspaning ute i skogen.
Foto: PONTUS HÖÖK


Martin ”E-type” Eriksson, 31, musiker och sångare.
Visserligen sitter E-type ofta längst bak i tunébussen Gula Faran och kollar på video.
  Men det som rullar förbi utanför bussfönstren har större underhållningsvärde för honom.
  Det händer till och med att han lägger in några extra dagar på turnén för att hinna med intressanta fornlämningar.

Turné eller semesterresa?
   - Så mycket som jag turnerar krävs det att man tycker om det. Jag är arkeologiskt intresserad och ser nästan mer ute på turné än på semester. Jag har med mig böcker med kartor och alla viktiga arkeologiska fyndigheter i varje landskap. När vi spelade på Gotland såg jag till att vi var där tre dagar i förväg så vi kunde titta på litet grejor. Semester vet jag knappt vad det är längre.
Picknick?
   - Det är en dröm. Jag anser mig vara picknickmästare. När jag köpte min båt, vad var det första jag gjorde? Att bygga en låda av frigolit till glas och flaskor som behövs på picknick. Kyckling, vin, engångsgrill, vitt vin, riktiga glas och frukt packar jag. Den klassiska rutiga filten ska med förstås. Och jag äter ordentligt innan!
Drömsemester?
   - Utan tvekan på Gotland. Spännande, fräscht , ursvenskt och ändå inte Sverige. Men man får se till att inte hamna i turistfällorna. Hyra jeep och ta sig till udda ställen är bra.
Sova borta?
   - Jag har gjort det så mycket de senaste tre åren så första natten hemma känns som borta. På hotellrum kopplar man av, finner sig i situationen, att det är ett annat varje dag.
Värsta minnet?
   - Det är många. Globalt sett känns det ibland som de som organiserar spelningar är med i en dumskallarnas sammansvärjning. Vi var i Ryssland och hade hyrt eget plan. Då har man inga biljetter. Men de skulle ändå se biljetten. Vi satt och väntade i tolv timmar på att få åka, till slut måste vi fejka biljetter.
Hotellfrukost?
   - Det vet jag inte vad det är, har aldrig ätit. När jag vaknar äter jag lunch. Det är oförklarligt att man inte på hotell kan få te och rostat bröd efter klockan 11. Det är en serviceinrättning och man betalar. Ändå förväntas man sköta servicen själv.
Semesterflirt?
   - Tragiskt men trevligt, beroende på hur det slutar. Den inre ron på semester gör hela livet annorlunda. Man möts, men när det vanliga jordelivet tar vid är man inte så lämpad för varandra.
Charter?
   - Har jag aldrig åkt faktiskt.



Aftonbladet på internet distribueras via