Ciao bella

Svensk kärleksfilm i regi av Mani Maserrat-Agah, med bl a Poyan Karimi, Chanelle Lindell, Oliver Ingrosso och Jimmy Lindström.


Stackars 17-årige Mustafa som är på väg med fotbollslaget från Lerum in till Göteborg och Gothia cup. Hans iranska föräldrar grälar, de andra killarna i laget mobbar honom om att ha sex.
  Stackars 17-åriga Linnea vars pappa är mer omogen än vad hon är. De har varit på semester i Italien, hon har blivit gravid och italienaren hon blev förälskad i har lämnat henne med ett falskt mobilnummer.
  Linnea och hennes bästis Carro är dock fortfarande sugna på italienska unga män. Mustafa råkar in i en olycka med kedjereaktioner som gör att han hamnar tillfälligt i det italienska fotbollslaget. Och när han märker att tjejerna gillar italienare fortsätter han låtsas och prata engelska. Italienske spelaren Enrico (Oliver Ingrosso) hjälper till att förvandla honom till Massimo, en välklädd tjejtjusare.
  Mustafa och Linnea träffas och blir förälskade under några fotbollsdagar.
  Lögnerna och missförstånden är en bra start för en komedi, men ”Ciao bella” har en mer vemodig ton. Båda ungdomarna är misstänksamma mot kärleken när de ser sina egna föräldrars misslyckande. Båda är också fast i de vanliga sorgliga fördomarna om hur man ska ragga och bete sig mot det andra könet. Bakom dem finns torftiga klippdockor.
  ”Ciao bella” är en ojämn debutfilm, ibland lite svår att hänga med i. Men den har charm och det är lätt att tycka om de två huvudpersonerna. Mer allvar och vemod än romantisk komedi, och med nakna skildringar av tonårssex.
Jens Peterson
2007-08-03