Mission: Impossible III

Amerikansk ACTION av JJ Abrams med bland andra Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Michelle Monaghan och Laurence Fishburne.


Kärleken har fått specialagent Ethan Hunt att gå i pension. Men när en av hans gamla agentelever kidnappats av storskurken Owen Davian (Philip Seymour Hoffman) drar Hunt på sig läderstället för att komma till undsättning. Och plötsligt är inte bara hans eget, utan också fästmön Julias liv, i fara.
  Tom Cruise axlar rollen som Ethan Hunt i den bästa ”Mission: Impossible”-filmen hittills. Det här är en fartfylld action. Full av spektakulära scener, hög spänningsfaktor och en intrig som känns bra mycket mer genomarbetad än tidigare.
  Tom Cruise lyckas hålla publiken på helspänn från första bilden till den sista och fixar att mixa charm och coolhet på ett övertygande sätt. Och nog känner man igen både berättarstil och bildspråk från regissören JJ Abrams tv-serie ”Alias”.
  Men trots att action-
  scenerna inte är riktigt lika överdrivna som tidigare blir det ändå lite mycket av det goda. Våghalsiga uppdrag, skottlossningar och biljakter skymmer faktiskt sikten för en spännande historia.
  Att så mycket fokus ligger på actionsekvenserna gör också att karaktärerna inte har utrymme att blomma. Philip Seymour Hoffman är förstås lysande som den likgiltigt känslolöse affärsmannen Davian.
  Men vi får bara njuta av hans skådespeleri i några få scener. Tänk om vi fått chans att grotta ner oss mer i hans psyke!
  Den tiden tror dock inte Cruise och regissören att publiken har tålamod till. I stället får man spänna fast säkerhetsbältet och hänga på när Cruise gasar från ett till hundra på tre röda. Och nog blir det en häftig och nervpirrande resa alltid.
Karin Lindstedt
2006-05-05