You got served

Amerikansk streetdancefilm av Christopher B Stokes med bland andra Marques Houston, Omari Grandberry, Jennifer Free man och Jarell Houston.


– Nu ska vi ha kul. Jag hämtar min sminkväska!
  Så klipska kommentarer fäller brudarna i ”You got served” och får en att rysa i det sommarvarma biomörkret. Maken till onyanserade tjejporträtt får man leta efter. Men så är väl denna streetdancefilm knappast gjord som ett inlägg i könsdebatten heller.
  ”You got served” är egentligen en musikvideo som tänjts ut på längden och kryddats med en uppenbar story och krystad dialog.
  Filmen handlar om en dansgrupp i Los Angeles som satsar allt på att tävla i så kallade ”battles”, ett sätt för ungdomar att hålla sig borta från kriminalitet och droger. Intrigen tätnar när de två polarna Elgin och David blir osams samtidigt som deras ärkefiender utmanar dem i den största dansdrabbningen av alla”The Big Bounce”.
  Filmens behållning är de häftiga dansscenerna som får publiken att hisna. Men tyvärr bjuder den inte på så mycket mer. Regissören har lagt allt krut här och manuset lämnar mycket övrigt att önska. Faktiskt är dialogen så dålig att man bara önskar att snubbarna ska fortsätta dansa och hålla mun. Knappast en film det är värt att fly sommarsolen för alltså.
Karin Lindstedt
2004-06-04