Anger Management

Amerikansk komedi av Peter Segal med bland andra Adam Sandler, Jack Nicholson, Marisa Tomei och John Turturro.


Den flåshurtiga humorns ambassadör Adam Sandler är tillbaka. Förr brukade det ge mig rysningar av obehag men efter prestationen i ”Punch-drunk love” har jag fått krypa till korset. Killen har koll.
  Stenkoll till och med eftersom han gör genidraget att spela i samma film som mannen med stort M – Jack Nicholson. Okej, ”Anger management” är knappast något filmiskt mästerverk men ovanligt bra för att vara en Adam Sandler-komedi eller rätt sunkig om man jämför med Jack Nicholsons dignande meritlista.
  Adam Sandler spelar den blyge Dave Buznik som inte kommer till skott med någonting. Under en flygresa börjar det strula till sig ordentligt för unge Dave och innan han vet ordet av har han blivit dömd till terapi för att hantera sin aggressivitet. Terapeuten är den hetsige och egotrippade Buddy Rydell (Jack Nicholson) som sytt ihop en alldeles egen terapiform. Daves inrutade liv blir plötsligt kaos och de mest utflippade saker händer.
  Filmen river ner ett gäng goa garv. Men det blir faktiskt lite för mycket. Till slut orkar man inte med alla missöden som drabbar stackars Dave och när filmen sedan avslutas med värsta må bra-konceptet blir man less.
  ”Anger management” lyfter tack vare schysta biroller. John Turturro är genial som terapipartner och en av filmens höjdpunkter är när John C Reilly dyker upp som sadistisk munk.
Karin Lindstedt
2003-06-20