Monsunbröllop

Indiskt familjedrama i regi av Mira Nair


Tacka inte nej till Mira Nairs ”Monsunbröllop”! Det lär bli den mest färgsprakande fest du varit på.
  Här bjuds på heta kärleksintriger och mustig dialog. Men bakom partystämningen och de starka släktbanden döljer sig också en mörk familjetragedi.
  ”Monsunbröllop” är ett livsbejakande familjedrama som lockar till både tårar och skratt. Med värme och humor skildrar Mira Nair några omtumlande dagar i New Delhi-familjen Vernas liv. Plötsligt blir det dags att arrangera bröllop för enda dottern Aditi. Släkten strömmar till och brudgummen skeppas in från Houston. Vad ingen vet är att Aditi vill gifta sig på grund av olycklig kärlek. Förhållandet till hennes förre chef och tillika gifte Vikram har gått i kras.
  Vijay Raaz är uppfriskande som festfixaren Dubey. En Delhis svar på Micael Bindefeld. Från lismande profitör fastnar han snart själv i kärlekens nät och blottar plötsligt helt andra sidor.
  Vid sidan om pappa Lalit är det annars kvinnorna som står i centrum. Det är deras värld Mira Nair vill skildra. Fiffigt låter hon ett arrangerat bröllop och den självständiga kusin Ria belysa både krocken mellan gammalt och nytt och hur kvinnans situation i Indien förändras.
  Mira Nair har rosats för ”Mississippi Masala” och ”Salaam Bombay!” och ”Monsunbröllop” fick Guldlejonet på Venedig Film Festival förra året. En film man bara måste se igen och igen.
Karin Lindstedt
2002-02-08