Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 28 JANUARI 2000
  

Vart tog ni vägen?

Lili och Susie Puta syrran, puta!
Foto: REPORTAGEBILD
Självklart minns vi Lili och Susie. Nu jobbar de på skilda håll.
Efter flera svåra år jobbar nu 80-talets kanske största svenska popikoner Lili och Susie Päivärinta på skilda håll.
  – Men en dag kommer vi tillbaka som duo, säger de.

  Det känns konstigt att tänka sig Lili och Susie, i dag 34 respektive 35 år, sjungandes var och en för sig. Men 90-talet var så jobbigt för syskonduon att Susie i höstas gjorde slag i saken och steg in i en studio där hon hittills jobbat fram 20 egna låtar.
   – Men det är för tidigt att säga exakt vad det kommer att bli av detta, berättar Susie som ännu i inte skrivit på för något skivbolag.
  Lili blev till en början sur över storasysterns beslut att satsa solo, men har nu repat mod och också börjat arbeta på ett eget projekt.
  – Jag vill bara glömma hur dåligt det fungerade för oss på slutet, säger Lili med tanke på de två sista singlar som popsystrarna släppte under förkortningen L&S 1995 och 1996 på lilla bolaget Wild Life Records.
  Under den gyllene perioden mellan 1987, då de slog igenom med ”Oh mama”, och 1992, då sista hiten ”Where eagles fly” kom, sålde Lili och Susie över en miljon skivor.

Ångestfyllda år
  Men efter separationen från skivbolaget Sonet 1993, gick det mesta snett.
  – År av ångest, kommenterar Lili främst de två folkparksturnéer de gjorde i paket med andra artister, där publiken uteblev och hon och Susie blev blåsta på pengar.
  Så sent som för ett år sedan var Inga-Lill och Susanne, som de egentligen heter, ute på turné som Lili och Susie.
  – Vilket vi varit under alla dessa år då det varit tyst om oss. Det har gått bra, även om vi valt att inte göra någon stor sak av det, säger Susie.
  Solomaterialet har hon spelat in i gamle schlagerkungen Jan Johansens nya studio, med denne som producent.
  – Susie har fyra riktigt, riktigt bra låtar, säger Jan.
  Detta innebär dock inte slutet för svensk pops mest kända syskonduo.
  – Vi kommer att dyka upp som Lili och Susie igen, lovar Susie Päivärinta.

jorgen.holmstedt@aftonbladet.searkiv Lili & Susie
Namn: Inga-Lill och Susanne Päivärinta. Ålder: Lili, 34. Susie, 35. Debut: Lili och Susie debuterade med singeln ”Sommar i natt” 1985, efter att ha blivit upptäckta som körtjejer åt Suzzies orkester. Karriär: Av deras tio hitsinglar är ”Oh mama” (1987) och ”What’s the color of love” (1990) de största. De kom på delad femte plats i schlager-SM 1989 med ”Okey, okey”. Sista albumet ”No sugar added” floppade 1992. Så gjorde även deras butik The Sisters med miljövänliga produkter. Samt folkparksturnéerna 1993–94 och de två sista singlarna 1995–96. Efter flera mindre turnéer, upplöstes syskonduon 1999. Kännetecken: Lili = rosa läppstift, Susie = rött. skilde man lättast på dem under storhetstiden.

   

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Johanna Börjesson