Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
FREDAG 17 DECEMBER 1999
 

Jonas Gardell skriver själv om överfallet


Jonas Gardell attackerades av skinnskallar. Överfölls på öppen gata.
Jag har bestämt mig för att inte vara rädd
D et finns en viss typ av människor, i regel unga män, som har vant sig vid att de ska kunna kalla kvinnor för ”horor”, homosexuella för ”bögjävlar” eller människor av utländsk härkomst för ”svartskallar” – och genast förväntas de attackerade bli rädda, be om ursäkt för sin existens, huka och springa sin väg. Jag har en gång för alla bestämt mig för att inte vara rädd.
  Alltså skriker jag tillbaka när dumma människor skriker mot mig. Jag säger ifrån. Vid den kanoniseringsprocess som jag förväntar mig vidtar efter min död om 50 år, då man ska göra mig till helgon, blir det emellertid svårt att hänvisa till just den här lilla incidenten, eftersom Gud ska veta att jag röt tillbaka ganska duktigt, och någon direkt diskretion kan man kanske inte anklaga mig för.
Den här gången råkade tyvärr de dumma människorna vara fler än jag, större än jag och bättre på att slåss (vilket inte är så svårt). Så jag fick mig ett par snytingar. Men å andra sidan var det de som tvingades springa sin väg när jag lyckades komma loss och slå 112 till polisen.
  
Det var de som blev jagade. Så på så vis ”vann” jag.
  Det gjorde lite ont ett par dagar men värre var det inte.
  Jag försökte helt enkelt leva upp till det motto jag brukar avsluta mina shower med: ”Låt aldrig någon sätta sig på dig! Låt dem gärna sätta på dig – men låt dem aldrig sätta sig på dig!”


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER