Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 16 NOVEMBER 1999
 

’Nu vill jag träffa en man igen’

301 STACKARS RIKA FLICKA Trots sin sagolika karriär inom musiken och filmen, trots den jättelika förmögenheten, trots de ständiga föryngrande plastikoperationerna beskriver sig inte Cher, 54, som lycklig. Hon är ensam och oroar sig för att åldras. Men i morgon fyller hennes fans Globen i Stockholm.
Foto: IBL
Megastjärnan Cher känner sig ensam – och gammal...
LONDON. En kvarts miljon svenskar har köpt hennes senaste skiva – och Globen är fylld till bristningsgränsen i morgon kväll.
  Men trots megaframgångarna har Cher, 54, inte haft samma lycka med sitt privatliv:
  – Jag har inte haft sex på sex år och har aldrig förr varit ensam så länge. Det är ett problem med att heta Cher, ingen man vill vara ”Mr Cher”, säger hon.
  
Hon omger sig med en hel stab av sminköser, kockar, pr-agenter och rådgivare – och tycks utåt sett vara lika onåbar som Madonna, Mick Jagger och de andra superstjärnorna.
  Men när man träffar Cher öga mot öga är hon förvånansvärt frispråkig.
  – Jag vill inte vara stora, kända Cher hela tiden. Jag är bara en vanlig människa, jag också, säger Cher när Aftonbladet möter henne i London.
  – Tro mig, jag går inte omkring i peruker, makeup och designerkläder jämt. När jag är hemma i mitt hus i Malibu trivs jag bäst med att ha gamla lufsiga kläder på mig.
  
Men alla skönhetsoperationerna då? De senaste åren har rapporterna avlöst varandra om Chers framfart hos plastikkirurgerna.

”Alla över 50 år behöver lite hjälp”
  
Hon sägs ha lyft ögonbrynen, opererat ögonlocken och näsan, bättrat på läpparna, låtit släta ut rynkorna mellan ögonen – och har snyggat till tänderna genom blekning.
  – Alla över 50 år behöver lite hjälp, det är värt vartenda öre. Men snacket om att jag har opererat bort de två nedersta revbenen är bara trams, säger hon.
  Cher har onekligen råd att vara stamgäst hos USA:s ledande plastikkirurger.
  
Hennes senaste, Rockbjörnen-belönade, skiva ”Believe” har hittills sålt i 9,1 miljoner exemplar runt världen och har fyllt på Chers bankkonto med hundratals miljoner kronor.
  Pengar hade hon samlat på sig redan innan, under en karriär som inleddes för snart 40 år sedan. Men de senaste åren har Cher varit mer framgångsrik än någonsin tidigare.
  – Jag fattar ingenting, kan du förklara för mig varför det går så bra? undrar hon.
Du skulle kunna pensionera dig i morgon.
  
– Visst. Egentligen h a d e jag bestämt mig för att aldrig turnera igen, jag har trots allt sjungit i mer än 35 år. Men succén med ”Believe” gjorde att jag ändrade mig.
  
Cher berättar att hon ibland oroar sig för att hon är för gammal att släppa popskivor. Men så länge Rolling Stones och andra veteraner håller på tänker hon fortsätta.

”Rollerna går till yngre kvinnor”
  
– Jag skulle vilja filma mycket mer. Men det verkar som om de tycker att jag är för gammal. Jag tycks ha passerat den där underliga gränsen där man inte får några roller längre och där de går till yngre kvinnor i stället.
  Genom åren har Cher synts tillsammans med en rad män. Men sedan 1993, efter uppbrottet från Bon Jovi-gitarristen Richie Sambora, har hon levt ensam.
  
– Det känns konstigt att ha varit singel så länge. De senaste åren har varit fantastiska... men nu vill jag träffa en man igen, säger Cher.
Anders Hvidfeldt
Anders
Hvidfeldt

  – Jag blir inte tänd på män bara för att de är snygga. En del av männen jag har varit ihop med har varit allt annat än attraktiva, men fantastiska ändå. Men jag har alltid sett på män som en lyx, inte som en nödvändighet – och mina före detta pojkvänner har förblivit mina kompisar eftersom vi var vänner innan vi blev älskande.

Namn: Cherilyn La Piere Sarkisian. Yrke: Sångerska och skådespelerska. Född: 20 maj 1946 i El Centro, Los Angeles. Bostad: Stort rosafärgat hus vid havet i Malibu, Kalifornien. Familj: Gift två gånger, har dottern Chastity med Sonny Bono och sonen Elijah med Greg Allman. Lever ensam sedan flera år tillbaka. Andra män i Chers liv: Rockartisterna Richie Sambora och Gene Simmons, skådespelarna Tom Cruise, Val Kilmer, Warren Beatty och Nicolas Cage, bartendern Rob Camilletti (”mitt livs stora kärlek”). Karriär: Bildade duon Sonny & Cher med ex-maken Sonny Bono 1963. De skilde sig 1974. Har släppt en rad soloplattor, men också jobbat som skådespelerska. Fick både Oscar- och Golden Globe-statyetter 1987 för huvudrollen i biosuccén ”Mångalen”. Aktuell: Konsert i Globen i Stockholm i morgon kväll.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER