Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 11 NOVEMBER 1999
 

”Greven” inblandad i Maskeradligans bedrägerier
STOCKHOLM Den 42-årige man, som går under benämningen ”Greven” misstänks vara inblandad i Maskeradligans bedrägerier, erfar TT.
  Han har tidigare varit misstänkt för styckmord på sin sambo och är dömd i den största svenska skalbolagshärvan någonsin, La Reine-affären.

  ”Greven” är därmed den andra personen från La Reine-affären, som misstänks ha slagit sig ihop med Maskeradligan. Den förste är en 43-åring, som dömdes samtidigt som ”Greven” och den så kallade La Reine-mannen. Han är nu häktad i sin utevaro och tros befinna sig utomlands.
  43-åringen tillhör dem som åtalas tillsammans med Maskeradligans huvudmän Mats Rimdahl, numera Amtun, och Göran Axelsson på måndag .
  Vilken typ av misstanke som riktas mot ”Greven” vill varken polis eller åklagare uttala sig om, men enligt TT:s källor handlar det om de grova bedrägerier, som Maskeradligan planerade mot förmögna svenskar.
TT: Kan du bekräfta eller dementera TT:s uppgifter?
  - Nej, vi ger inga kommentarer överhuvudtaget, säger både biträdande chefsåklagare Krister Peterson och kriminalkommissarie Nils Fellqvist, som tillsammans leder utredningen mot Maskeradligan.

En av Sveriges rikaste
  I slutet av 80-talet var ”Greven” en av Sveriges rikaste personer med en förmögenhet på ett par hundra miljoner kronor, som han tjänat ihop på invecklade ekonomiska affärer.
  Tio år senare dömdes han till fängelse för sin inblandning i den största svenska skalbolagshärvan någonsin - La Reine-affären. Det dröjde inte länge efter att han avtjänat det fängelsestraffet förrän ”Greven” åter blev rubrikernas man.

Styckades av tre narkotikapåverkade
  Han greps som misstänkt för ett av de mest bisarra morden i svensk rättshistoria, styckmordet på hans 36-åriga sambo. Liket efter kvinnan styckades av tre narkotikapåverkade unga män, som gjorde sig av med kroppsdelarna genom att slänga ut dem genom bilfönstret längs skogsvägar i Sigtuna och Märsta norr om Stockholm.
  ”Greven” dömdes först till livstids fängelse för mordet, men när målet togs om en andra gång i tingsrätten klarade han sig undan med två års fängelse för brott mot griftefrid. Den domen fastställdes sedan av Svea hovrätt.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER