Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
ONSDAG 14 JULI 1999
  

Ex-frun: Hur har jag kunnat försvara honom?

111 Exfrun Susanna.
LINKÖPING. Den 9 juni skulle Lars-Inge Svartenbrandt gå på en skolavslutning – men han dök aldrig upp.
  Nu misstänks han ha försökt döda tre poliser dagen innan.
  – Jag förstår inte hur jag kunnat försvara honom, säger hans före detta fru Susanna.
  I tio års tid har hon stått vid Lars-Inge Svartenbrandts sida. Trots grova rån, rymningar och andra felsteg har hon försvarat honom i både tv och tidningar.
  Men i april i år tog förhållandet slut. Paret flyttade i sär och Lars Svartenbrandt flyttade till Stockholm där han träffat en ny kvinna.
  – Jag växte upp till slut och förstod att jag inte skulle kunna få honom att göra det samma, säger exhustrun Susanna.

Har varit rastlös senaste tiden
  Genom alla år har Susanna hållit fast vid att Svartenbrandt, vad som än händer, ska ha rätt att träffa sina barn. Men nu har hon omprövat också det beslutet.
  Susanna berättar att Svartenbrandt, eller Lars Ferm som han nu heter, varit rastlös sedan han kom ut ur fängelset i januari. Under årets första månader bodde de tillsammans.
  – Han gick bara hemma på dagarna. Han pratade om att skriva ännu en bok och att öppna ett hälsoinstitut med massage. Innan jag sa åt honom att flytta lovade han barnen att komma till deras examen i en helikopter.

Han dök aldrig upp
  Men Svartenbrandt dök aldrig upp. Samma morgon påträffades han av polisen i en trappuppgång på Linköpings universitetssjukhus. Dagen före misstänker rikskriminalen att han i panik skjutit mot tre poliser, varav en träffades i axeln.
  – Beslutet att lämna honom föddes under hans sista period i fängelse. Jag träffade nya vänner och gick olika kurser som gav mig distans till min tillvaro. Jag insåg att livet är annat än att vara fängelseänka, säger Susanna.

[email protected]


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER