Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
SÖNDAG 2 MAJ 1999
  

TERRORBOMBERNA I LONDON
Är det här bombmannen?
ETT SAMBAND Den här bilden togs av övervakningskameror några timmar innan det tidigare bombdådet i Brixton. En man i basebollkeps sågs också på puben, strax innan bomben gick av.

LONDON. Är det här mannen bakom spikbomben i Soho som dödade tre och skadade 70 personer?
  – Vi fick höra av polisen att hans hus var en bombfabrik, säger grannen Sharon Wells.
  
Bara sju timmar efter det att spikbomben exploderade på Old Compton Street i nöjesdistriktet Soho i London slog tungt beväpnad polis slog till mot ett hus i Cove, sex mil söder om London.
  Innan polisen tog sig in i huset klockan två på natten väckte de upp närmare 100 grannar och uppmanade dem att hastigt lämna sina hem ”för sin egen säkerhets skull”.
  Poliser från Scotland Yards antiterroristgrupp förklarade i går kväll att man beslagtog ”brännbart material” i den 20-årige mannens bostad, men ville inte gå in i detalj på vad man hittade i huset.
  Tidigare i veckan släppte polisen bilder av en man i baseballkeps, tagna med övervakningskameror bara timmar innan bombdådet i Brixton den 17 april.
  – Den gripne är lik mannen som misstänks ligga bakom bomben i Brixton, uppger Scotland Yard.
  Även efter bombdådet i Soho på fredagskvällen uppgav vittnen att de sett en man i baseballkeps inne på den populära gaybaren Admiral Duncan.
  Polisen har ännu inte bekräftat om mannen tillhör den nazistiska gruppen The White Wolves som säger sig ligga bakom de senaste veckornas bombdåd i London. Vita vargarna består av utbrytare ur den högerextremistiska sammanslutningen Combat 18 som har kopplingar till svenska högerextrema grupper.
Anders Hvidfeldt
London
[email protected]


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER