Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 18 MARS 1999
  

Satanisterna åt upp delar av sitt offer
Finland är chockat av det makabra mordet
HELSINGFORS. De högg ihjäl sin kompis med en sax. Sedan styckade och skändade de kroppen – och åt upp delar.
  Finland är chockat.
  I går ställdes de fyra unga satanisterna inför rätta.


Detta har hänt
En fot hittades på soptippen i Hyvinge den 24 november.
  Polisen tillkallades och började genomsöka platsen. Fyra dagar senare hittades ytterligare en del av offrets underkropp i en påse. Polisen kunde rätt snabbt fastslå offrets identitet och kort därefter gripa fyra ungdomar misstänkta för mordet. En 23-årig kille häktades tillsammans med en 20-årig kille och en 17-årig tjej. Den fjärde misstänkta, en 16-årig kille, förpassades till vård. Alla var satanister och nära vänner till offret, en 23-åring, som likaså hade satanistkopplingar.

   Fem unga satanister samlades en novemberkväll i en lägenhet i Hyvinge, några mil norr om Helsingfors.
  De drack hembränt och lyssnade oavbrutet på Black Metalmusik. Speciellt låten om Kain och Abel. Det slutade i det mest makabra mordet i finsk rättshistoria.

Leddes runt som en hund
   Ungdomarna eggade varandra och en av dem valdes ut som offer. Den utvalde var en 23-årig kille som var en nära kamrat till de övriga fyra. Han utsattes till en början för en del sadomasochistiska angrepp som efter hand tilltog i styrka och råhet. Tre killar, 23, 20 och 16 år och en tjej, 17 år, brände honom med en glödhet metallstång.
  De fortsatte förnedringen med att leda honom runt naken, i ett spikförsett koppel som en hund.
  Sedan slog de 23-åringen medvetslös och började alla fyra turvis hugga honom med en sax.
  Smärtan väckte honom ur medvetslösheten och för att få honom tyst klistrade ungdomarna tejp för munnen och fortsatte misshandeln.
   När deras offer avlidit inledde de en satanistisk ritual och skar ut flera organ ur kroppen. De skändade sitt offer sexuellt och åt kroppsdelar.
  Huvudarkitekten bakom hela offerriten var 23-åringen, som några dagar tidigare hade övat på sin hund, i samma lägenhet.

Kroppen styckad i smådelar
   Ingen av förövarna har visat några som helst skuldkänslor efter att polisen grep dem.
  Då rättegången inleddes igår i Hyvinge skrattade den långhåriga 23-åriga satanistledaren då åtalet lästes upp. Pappan till offret satt längre bak i rättssalen.
  Efter att kulthandlingen var slutförd styckade de resten av kroppen i små delar som de placerade i olika soptunnor i grannskapet.
  Rättegången pågår i fyra dagar. Allting sker bakom lyckta dörrar och utöver åtalet kommer alla andra handlingar att hållas hemliga i 40 år.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER