Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 18 JANUARI 1999
  

– Vi ska starta en
laglig strippklubb

VILL HJÄLPA Camilla Henemark och XLNT Marc startar strippklubb på Royal Cabaret om allt går enligt planerna. En gång i veckan kommer klubben att ha öppet och planer på välgörenhetskvällar finns också.
Foto: BJÖRN ELGSTRAND
Camilla Henemark och hennes vän startar en ny sexklubb i Stockholm
Artisten Camilla Henemark öppnar en strippklubb i Stockholm.
  I natt var det genrep på skandalomsusade Cabaret Royal.
  – Man ska inte hyckla, folk gillar sex, säger hon.
  
Vid 23-tiden tiden är partyt i full gång på strippklubben Cabaret Royal. Personalen hade försenad julfest och när de första bastonerna från Prodigys ”Smack my bitch up” ljuder från högtalarna visas också de första brösten på scenen.
  Unga flickor kråmar sig, dansar förföriskt kring en stålstång och grenslar stolar så att de snäva kjolarna kravlar sig långt upp på höfterna.
  I en soffa vid sidan om scenen sitter den förre Army of lovers-sångerskan Camilla Henemark och smuttar på en drink.
  Om allt går enligt planerna startar hon och kollegan, festfixaren XLNT Marc en nattklubb med stripp på Cabaret Royal inom en månad.

Ett regelrätt krig bland porrklubbbar
  
– En storstad ska ha en internationell strippklubb. Det ska kännas lite farligt att gå på disco, ungefär som Studio 54, säger hon.
  Ett regelrätt krig har de senaste åren rasat i kretsarna kring Stockholms porrklubbar. Cabaret Royal hette tidigare Tabu och ägdes då av porrkungen Carl Serung. När han tvingades lämna landet och Cabaret Royals nya ägare, Tony Thorman, tog över klubben startade en maktstrid mellan de olika falangerna.
  Flera bombattentat har skakat klubben och en av ägarna har blivit skjuten i benet.
  Men det är ingenting som oroar Camilla Henemark.
  – Vi ska ha en laglig strippklubb med både manliga och kvinnliga strippor, som inte går att jämföra med Studio Anna. Vi ska försöka avdramatisera det här med strippklubbar lite, och om vi, två kända ansikten, startar klubb så går det nog lättare än om någon porrkung gör det.
Ser du inga moraliska problem alls med att unga tjejer ska strippa?
  
– Äh, Chippendales tilläts ju strippa i Cirkus. De tar av sig till tanga precis som här. De strippor vi kommer att ha gör sitt jobb på scenen, ingen annanstans. De tycker att det är roligt och är jäkligt duktiga på vad de gör. De dansar och det är konst och kultur.
Är det inte stor risk att verksamheten lockar till prostitution?
  
– Nej, under våra kvällar kan vi garantera att det inte ska förekomma. Tony (Thorman) vill göra klubbarna rumsrena och få bort rötäggen från branschen.
  Henemark och XLNT Marc har nu lämnat in en ansökan om utskänkningstillstånd och om allt går enligt planerna startar klubben inom en månad.
  – Vi kommer att börja köra klubben en gång i veckan och funderar också på att anordna välgörenhetskvällar, bland annat för olika kvinnogrupper.
  – Vi vill ta hand om tjejer som hamnat snett, till exempel i porrbranschen, även om vi själva inte sysslar med porr, säger XLNT Marc.
Stefan Sjödin
[email protected]


Porrkriget i Stockholm
Cabaret Royals ägare Tony Thorman arbetade tidigare åt porrkungen Carl Serung.
  Men när Serung tvingades utomlands övertog Thorman verksamheten.
  Det var starten på ett blodigt porrkrig i Stockholm.
  
1994 flydde Carl Serung från Sverige tillsammans med sin flickvän, jagad av både polisen och kronofogden.
  Fram till dess hade Tony Thorman varit Serungs närmaste man. Han hade ett stort ansvar för verksamheten och deltog också i några av de porrfilmer som Serung spelade in. Men då Serung var utomlands tog Thorman – via bulvan – över hela imperiet tillsammans med två av Serungs före detta medarbetare.
  Tabu blev Cabaret Royal och Roxy blev Kino. Två nya klubbar öppnades också i Stockholm, av Serung-falangen. Det var Tusen & en natt och Studio Anna.
  Då blev vännerna fiender.
  Den 21 mars 1997 sköts Tony Thorman i knäna med två skott. Han sa sig vara säker på att Carl Serung låg bakom det attentatet liksom de som kom längre fram. Cabaret Royal utsattes flera gånger för bombattentat.
  Under den senaste tiden har stridigheterna minskat och Tony Thorman försöker nu tvätta bort den smutsiga stämpeln.
  – Jag har helt tagit avstånd från vad Serung höll på med. Jag har kämpat för att börja om och hålla klubbarna lagliga, säger han.
Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER