Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sverige 25 SEPTEMBER Visa alla rubriker
Publicerat kl 08:07

Alf Svensson kräver att abortmotståndare väljer sida
STOCKHOLM. Mikael Oscarsson måste avgå som ordförande i Ja till livet, som organiserar abortmotståndare. Annars får han inte bli riksdagsman för kristdemokraterna. Det kräver partiledaren Alf Svensson.
   -Man kan inte ha två olika åsikter samtidigt, säger Alf Svensson till Svenska Dagbladet.
   Han träffade Mikael Oscarsson på torsdagen och förklarade vad som gäller. Något bestämt svar fick han inte, skriver SvD.
   Mikael Oscarsson är medlem i Livets ord i Uppsala och ordförande i Ja till livet. Han har tagit sig in i riksdagen genom personval.
   Han har de senaste dagarna förklarat att han också ställer sig bakom kristdemokraternas medicinskt-etiska program. Dessa två ståndpunkter går inte ihop enligt Alf Svensson, som vill tvinga Oscarsson att välja. Som riksdagsman måste han företräda partiets åsikt i abortfrågan.
   -Ja till livet har ett program som inte är liktydigt med vår medicinskt-etiska handlingsprogram. Man kan inte vara riksdagsman för oss och samtidigt leda en organisation som företräder åsikter av en helt annan karaktär, säger kd-ledaren.
   Alf Svensson blir förvånad när han av SvD får veta att ungdomsförbundets ordförande Magnus Jacobsson, oväntat invald för Västmanlands län, också är medlem i Ja till livet.
   -Det visste jag inte. Då får jag tala med honom, säger Alf Svensson. (TT)
  
Alla dagens telegram Sverige: (det senaste överst)


Gårdagens telegram Sverige Upp på sidan