Alla på en sida (no-frames)    Nyhetsbevakaren

Sverige 13 JULI Visa alla rubriker
Publicerat kl 19:00

Leijonborg ohederlig, tycker Schlaug
VISBY. När folkpartiledaren Lars Leijonborg kritiserade miljöpartiet i Almedalen, rann sinnet på Birger Schlaug.
   -Lars Leijonborg är djupt ohederlig i sina uttalanden, skällde Schlaug i ett pressmeddelande där han dessutom utmanade Leijonborg till debatt.
   -Han förvränger vad andra partier vill och manipulerar väljarna genom att påstå att folkpartiet gjort saker i riksdagen som de aldrig har gjort.
   -Hans oärliga angrepp i den avslutande partiledaredebatten i riksdagen var alltså ingen engångsföreteelse, det visade han i Almedalen, anser Birger Schlaug.
   Leijonborg varnade bland annat för vad han kallade en ”stoppallians” mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.
   -Vi ser mycket allvarligt på en situation där svensk politik bildas i skärningspunkten mellan Göran Persson, Gudrun Schyman och Birger Schlaug, sade Leijonborg.
   Det Schlaug ilsknat till över är dock i första hand kritiken mot miljöpartiet när det gäller friskolorna.
   -Verkligheten är den att friskolorna fått ett lyft efter miljöpartiets uppgörelse med socialdemokraterna eftersom den bygger på likabehandling, påpekar Schlaug.
   -Leijonborgs osakliga argumentation bygger vidare på myten att folkpartiet skulle ha fört över mer pengar till kommunerna och därmed ha gynnat skolan. Detta är inte sant, säger Schlaug.
   -Det är tre partier som prioriterat kommunerna mer än regeringen i budgetsammanhang och det är miljöpartiet, kristdemokraterna och vänsterpartiet. Inte folkpartiet. (TT)
  
Alla dagens telegram Sverige: (det senaste överst)


Gårdagens telegram Sverige Upp på sidan