Torsdag 21 maj 1998. Publicerad kl
  Två dokument var ett och samma

Pelle Svensson har lämnat flera olika versioner av hur det så kallade fribrevet kommit till.


Två olika dokument, med två olika namnteckningar. Båda ska ha lämnats till polisen i original.
  SVT:s Striptease konfronterade honom i tisdags med de två namnteckningarna sedan SKL:s skriftexpert konstaterat att de är identiska. Pelle Svensson förnekar att han ska ha kopierat över en namnteckning från en text till en annan.
  – Nej, nej, varför skulle jag göra det? Det finns inget dokument som manipulerats, absolut inte.
  

Övermaskning. Senare på kvällen har Pelle Svensson en annan version.
  – Det är en övermaskning som jag gjorde 1989 eftersom det berörde tystnadsplikten och inte skulle ligga i akten.
  Nu erkänner han att det bara finns ett originalbrev, att han dolt delar av texten och gjort en kopia till polisen. Han har klippt text och signatur och skapat ett nytt brev med samma signatur.
  

Hustrun har klippt. Brevet klipptes i våras av hans fru för att användas i hans bok. Ytterligare någon kvart senare säger han till Striptease:
  – Min fru har skött alltihop med bildmaterialet till boken. Har det klippts så är det ju 1989, men nu visar det sig vara gjort för bara ett par tre månader sedan när boken skulle sättas.
  

Kan ha skrivit själv. Lars Tingström har skrivit brevet själv, har Pelle Svensson hävdat. I går förklarade Svensson att det är skrivet på reseskrivmaskin som han haft med sig till Tingströms cell. Och nu dessutom möjligen vara skrivet av Pelle Svensson själv.

Läs mer - alla nyhetsartiklar ur dagens Aftonbladet: