Måndag 18 maj 1998. Publicerad kl
  Prinsessan blev dubbel vinnare
 TVÅ MEDALJER Madeleine vann två gånger och fick åka hem med både rosetter, två hederspris och några hundralappar i prispengar – och en video med segerhoppen.
Foto: ULF HÖJER

Prinsessan Madeleine har tagit sina första medaljer i hästhoppning.
  I lördags vann hon i två klasser på hästen Balett i Köping.
  – Hon var jätteglad. Och det var bra gjort. Det är svårt att vinna två klasser samma dag, säger hennes tränare, Ann Liwing.
  Sedan i höstas har prinsessan Madeleine tränat för Surahammars ryttarförening i Västmanland. I år har hon börjat tävla så smått. Och i helgen gav det resultat.
  Prinsessan Madeleine vann inte bara en gång – utan två, och kom hem med både rosetter, två förstaprisplaketter, ett hederspris och några hundralappar i prispengar.
  Och en video med segerhoppningarna inspelade, så att pappa kungen och mamma drottningen också kunde njuta.
  – Ja, de får i alla fall se på segerrundorna på film, säger Ann Liwing.
  På de regionala hopptävlingarna i Köping i lördags ställde prinsessan Madeleine upp i två klasser, lätt B, med hinder på 1,10 meter, och lätt A, med hinder på 1,20 meter. Och vann bägge två.

Hon ses som en lovande ryttare
  Prinsessan Madeleine, som betraktas som en lovande ryttare i klubben, red Ann Liwings häst Balett på tävlingarna i Köping.
  – Hennes egen häst, Criss, är skadad.
  Prinsessan Madeleine firade segern i lördags kväll med att äta en bit mat tillsammans med Ann Liwing och lagkompisarna.
  – Vi kom hem sent och skulle ju upp tidigt på morgonen och tävla igen, men det blev en liten festmåltid, säger Ann Liwing.
  Under söndagens tävlingar kom prinsessan Madeleine sjua i lätt B, vann gjorde klubbkompisen och skolkamraten Natalie Rosta. För prinsessan Madeleine, som känt sig pressad av all uppmärksamhet, betyder vinsterna extra mycket.
  Kanske har den värsta pressen nu släppt.
  – Ja, det har den nog gjort. Nu är det inte så märkvärdigt längre. Och det här betyder mycket, framgång föder ju framgång, säger Ann Liwing.
  Prinsessan Madeleine ställde upp öppet, under eget namn.
Kerstin Nilsson


Läs mer - alla nyhetsartiklar ur dagens Aftonbladet: