Fredag 1 maj 1998
  1 maj-extra
Ines Uusmann:
Info-samhället ska göras tillgängligt för alla
SKÖVDE. Tre svenska IT-företag är bland de tio snabbast växande företagen i världen i sin bransch. Vi behöver inte göra som moderatledaren Carl Bildt förespråkar; vi behöver inte sälja ut nationella företag för att finansiera IT-utvecklingen i landet”, sade kommunikationsminister Ines Uusmann i Skövde.
”Vår viktigaste uppgift nu är att göra informationssamhället tillgängligt för alla. Oavsett kön, ålder, utbildning eller bostadsort ska alla kunna ta del av det redskap som IT är. Alla ska kunna använda Internet på samma enkla och naturliga sätt som telefonen”, sade Uusmann, enligt ett pressmeddelande.
”Denna tillgänglighet ställer krav på kunskap och utbildning hos användarna. Därför måste vi börja redan i grundskolan. Eleverna ska lära sig att själva värdera information och att omsätta information till kunskap.”
”Förutom de åtgärder som redan är på gång, till exempel satsningen på IT-baserade läromedel och IT-utbildning för blivande lärare, går en stor del av vårpropositionens IT-anslag på nära två miljarder till utbildningsområdet. Bland annat ska alla skolelever få en egen e-postadress och alla lärare ska erbjudas kompetensutveckling med IT.” (TT)

1 MAJ-EXTRA.
Allt om de politiska utspelen, läs de viktigaste talen.

Läs mer - alla nyhetsartiklar ur dagens Aftonbladet: