Fredag 1 maj 1998
  1 maj-extra
Kent Härstedt:
Vi politiker måste bli mer synliga
HELSINGBORG.
Personvalets villkor dominerade slutdelen av det 1 majtal som riksdagskandidaten Kent Härstedt höll i sin hemstad Helsingborg. Inför publiken i folkparken Sundspärlan gav han tre löften om fortsatt närkontakt med väljarna på hemmaplan om han lyckas komma in i riksdagen.
Kent Härstedt Ett kontor, kallat Folkets forum, för direktsamtal med allmänheten. En ”flitig måndag” för resor runt i valkretsen. Ett ”framtidens café” för diskussioner med väljarna i viktiga politiska frågor - det var de tre åtgärder som Härstedt utlovade.
-Ett av de allvarligaste problemen i vårt samhälle är det ökande misstroende gentemot våra folkvalda. Jag tror att vi politiker måste bli mer synliga, och jag tror starkt på det personliga mötet, deklarerade Härstedt.
Det var sedan partidistriktet placerat honom alltför långt ned på riksdagslistan för västra Skåne som Härstedt, med stöd av arbetarekommunen i Helsingborg, beslöt att driva sin egen personvalskampanj. Han behöver 6000 kryss för att komma in i riksdagen.
-Först på valdagen vet vi om vi lyckats i vår utmaning mot de konservativa krafter som vill att allt ska vara som det alltid har varit, sade Härstedt.
I samtal med TT före majtalet deklarerade han att de flesta fnysningarna från partikamraterna om ”egotripp” nu verkar ha tystnat och han berättade att han hunnit med 100 besök på arbetsplatser och i föreningar under kampanjens gång.
-Jag har fått ta pengar ur egen ficka för att finansiera det jag gör, sade Härstedt också till TT.
I sitt tal berörde han också risken för regional obalans i Skåne när Öresundsbron står färdig och uttalade sitt stöd för en tågtunnel Helsingborg-Helsingör. I demonstrationståget förekom lokala paroller om tillståndet inom vården och det höga hyresläget.
Peter Palmkvist/TT



1 MAJ-EXTRA.
Allt om de politiska utspelen, läs de viktigaste talen.

Läs mer - alla nyhetsartiklar ur dagens Aftonbladet: