Fredag 17 april 1998
  ”Jag vägrar ge mig mot Clinton”
I går meddelade Paula Jones att hon överklagar beslutet att lägga ned hennes mål mot USA:s president Bill Clinton.
Foto: AP

Paula Jones överklagar beslutet att lägga ned
stämningen

NEW YORK. Sexskandalen i Vita huset fortsätter. Paula Jones meddelade i går att hon kommer att överklaga:
  – Jag vill ha rättvisa och få min chans i rätten. Jag gör det också för att det berör fler kvinnor än mig själv.

  Det var första gången Paula Jones uttalade sig sedan domare Susan Webber Wright lade ner hennes mål mot president Clinton i början av månaden.
  – Jag blev chockad eftersom jag anser att vad Clinton gjorde mot mig var fel och att lagen ska skydda kvinnor som utsätts för den sortens övergrepp, sa Paula Jones som kämpade med tårarna under den korta presskonferensen.
  Jones advokater kommer nu att försöka få tingsrätten i St Louis att ogilla Webber Wrights beslut och ta upp Paulas fall igen.
  – Jag anser att vi har goda grunder att överklaga och har stor tilltro till mina advokater.
  Hon avslöjade att hennes omedelbara reaktion var att hon ville överklaga, men att det ändå inte var ett lätt beslut.
  – Det var annat jag var tvungen att ta med i beräkningen, min man och mina två små pojkar. Jag var tvungen att tänka på vad det innebär för min familj. Men jag har också tänkt på att domstolens beslut kommer att påverka många andra kvinnor än mig själv.

”Beslutet var helt korrekt”
  Domare Susan Webber Wright la ner Jones stämning med motiveringen att även om Paula Jones historia var sann så var Clintons beteende inte att betrakta som sextrakasserier.
  Enligt Jones blottade sig den dåvarande guvernören Bill Clinton för henne på ett hotellrum, i Little Rock, Arkansas 1991.
  – Domare Wrights beslut var helt korrekt, sa president Clintons advokat Robert S Bennett i ett uttalande i går. Därför är vi övertygade om att rätten inte kommer att tillåta Paula Jones och hennes anhängare att fortsätta driva det här målet.

Inblandad i flera sexskandaler
Paula Jones, 29, var sekreterare 1991 då det påstådda mötet med dåvarande guvernören Bill Clinton ska ha ägt rum. Han blottade sig för henne och bad henne om oralsex. Paula vägrade och anmälde honom senare för sextrakasserier. Clinton medger att han kan ha träffat Jones men att han inte har något minne av det.
Kathleen Willey, 51, tidigare anställd i Vita huset. Säger att hon mot sin vilja blivit kysst av Clinton.
Monica Lewinsky, 24, tidigare anställd i Vita huset. Har förnekat, under ed, att hon har haft ett förhållande med presidenten. Clinton förnekar att de har haft ett förhållande men medger att han gett henne presenter.
Gennifer Flowers, nattklubbssångerskan avslöjar 1992 att hon hade ett 12-årigt förhållande med Clinton när han var guvernör i Arkansas. Clinton förnekar bestämt. Men lär enligt Washington Post ha erkänt under förhöret.


Läs mer - alla nyhetsartiklar ur dagens Aftonbladet: