måndag 6/4 1998
  Alice Timander ankare på kd-lista
STOCKHOLM. Äntligen har det blivit en merit även för Alice Timander att vara en riktig pantertant. Hon står på en hedersam sistaplats på kristdemokraternas riksdagslista i Stockholms stad och är nu beredd att starta en personvalskampanj.
   Socialdemokraterna har lanserat 79-åriga Tullia von Sydow för att möta kritiken om den skriande bristen på pensionärer bland de folkvalda.
   Och kd svarar med Alice Timander, 82 år, tandläkare, som det står vid namn nummer 20 på kd-listan. Att stå allra sist på en riksdagslista anses fint - hon eller han sägs vara ett ankare.
   Det är inget plötsligt inhopp i politiken för Timanders del. Hon har varit aktiv flera år inom kristdemokraterna och talade förra året vid rikstinget i Kalmar om hur tandvårdsförsäkringen borde vara utformad.
   Timander hoppas nu att tillräckligt många ska kryssa för hennes namn på listan så att hon har chans att ta sig in i riksdagen före dem som står ovanför listan. Tandvård, familjefrågor och förbättringar för ”fattigpensionärerna” anger hon som favoritkäpphästar. (TT)