Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 18 JULI 2000
 
 

Porrchock på dansrestaurang
- gästerna tvingades se filmade samlag

Danssugna på restaurang Strand i Borgholm satte ölen i halsen i söndags.
  På en storbildsskärm i lokalen visades hårdporr.
  - Det kändes väldigt förnedrande, säger en chockad 23-årig kvinna.

   Från början var det tänkt att mer softa erotiska inslag skulle varvas med vanliga musikvideor på den öländska dansgolvet. Men discjockeyn ändrade planerna och istället fick chockade besökare se filmsnuttar där en man penetrerar en kvinna.
  – Jag mådde dåligt av det. Det här var skitäckligt och verkligen nedsättande mot de tjejer och killar vilka befann sig i lokalen, säger den 23-åriga kvinnan som gått till Strand för att dansa med kompisarna.
  Hon reagerade genast mycket stark och krävde att discjockeyn skulle sluta visa porravsnitten. Han vägrade med motivationen att ”det visas ju på TV 1000 varje kväll”.
  - De som vill sitta hemma och glo på sånt kan väl göra det då. Vi som är ute för att ha kul vill inte behöva göra det. Dessutom var det en hel del barnfamiljer i restaurangdelen och det kan aldrig vara nyttigt för unga att se sådana bilder, säger den 23-åriga kvinnan vidare.
  Joakim Lobelius är hovmästare på Strand och fick under gårdagen svara på en mängd upprörda samtal från kvinnor som kritiserade filmvisningen. Att det blev som det blev och erotiken ersattes av porr beror enligt honom på att kommunikationen inte varit den bästa mellan de ansvariga parterna.
  Från och med nu lovar han att personligen ta kommandot över all eventuell visning på storbildsskärmen.
  – Redan vid den första påringningen bestämde jag mig för att sluta med porrfilmerna. Jag är hemskt ledsen för att det blev så här, men ibland blir det fel. Det ska aldrig hända igen, det är ett jättelöfte.



Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER