Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
ONSDAG 3 MAJ 2000
 
 

Vännerna: Det är fruktansvärt att sitta inne i salen med de åtalade
GÖTEBORG. De skulle ha gått på diskot, ”Playaz Night”, men det blev aldrig så.
  Rana, 17, och Elnaz, 18 från Kungsbacka har tagit ledigt från skolan för att få klarhet i vad som egentligen hände deras fem kompisar som omkom i branden.


Följ rättegången på aftonbladet.se
Här inleddes rättegången i dag Grafik - öppnas i eget fönster
Anhöriga utestängs från rättegången

   - Vi fick inte gå på diskot för våra föräldrar, berättar Rana för aftonbladet.se.
I det här fallet blev det deras räddning. Men sina kompisar får de inte se igen. Nu står de utanför Svenska Mässan-lokalerna och väntar på att rättegången ska börja igen, efter en paus.
  På det lilla torget står ungdomar i klungor och pratar med varandra, somliga har lemlästade ansikten som just börjat repa sig efter svåra brännskador på huden.
  - Det känns fruktansvärt att sitta inne i salen med de åtalade, men man vill ju veta vad som verkligen hände den där kvällen, säger Elnaz.
  Makarna Alvarado har kommit hit med sin son. Han var en av dem som lyckades ta sig ut ur rökinfernot som tog 63 ungdomars liv den 29 oktober 1998.
  - Han mår fortfarande dåligt och just nu är han väldigt ledsen. Han vågar inte gå ensam och är deprimerad, berättar Nora Alvarado.
  - Allt kommer tillbaka hos honom när åklagaren går igenom vad som hände därinne, säger Antonio Alvarado.

”Det är bra att det äntligen är rättegång”
  Kusthrim "Lolly" Spahi, 16 , räddades från branden och ska vara med under hela rättegången. Elden tog halva hans ansikte och en lång period efteråt var han sängliggande. När aftonbladet.se träffar honom med flickvännen Sandra är han vid gott mod. Bara lite trött på alla de 50-tal journalister från Sverige och utlandet som frågar hur det känns hela tiden.
  - Det är bra att det äntligen är rättegång. Men jag orkar egentligen inte bli intervjuad en sådan här dag...det är tillräckligt mycket ansträngning att vara med på rättegången. Man måste anstränga sig för
att förstå, säger han.



Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER