Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 18 APRIL 2000
 
 

24-årig skinnskalle åtalas för Skogås-mordet
I dag åtalades en 24-årig skinnskalle vid Huddinge tingsrätt, för mordet på 19-årige Salih Uzel i Skogås på nyårsafton.
   24-åringen hade planerat mordet och det var han som utdelade de dödande knivhuggen i ryggen mot Salih, menar kammaråklagare Ola Sandh.
   24-åringens 19-årige kompis, också skinnskalle, åtalas för olaga hot och brott mot knivlagen.

   Kammaråklagare Ola Sandh har tidigare sagt till Aftonbladet att han inte kunnat se några rasistiska motiv till mordet, trots att 24-åringen har uttalade nazistiska åsikter.
  24-åringen förnekar mordet.
   Bråket vid en parkeringsplats i Skogås centrum, började på kvällen. Ett gäng på omkring tio personer, där de båda skinnskallarna ingick, attackerade den nu mördade 19-åringens bror, Metin Uzel.
   Metin Uzel hade då just lämnat sina föräldrars bostad på Kullstigen i Skogås. Metin slog larm till sin pappa via mobiltelefonen och det ledde så småningom till att fler - vänner från turkiska föreningen och brodern Salih Uzel - kom och deltog i bråket.
   Den nu döde Salih Uzel ska ha fått knivhuggen när han var på väg från tumultet. 24-åringen åtalas samtidigt för grov misshandel av en bror till den mördade 19-åringen.

Flera åtalade
  Två flickor i 24-åringens sällskap ska ha fått knytnävsslag av en 19-årig pojke från det turkiska gänget. 19-åringens 22-årige bror står i sin tur åtalad, misstänkt för att ha slagit 24-åringen med ett stolsben och utdelat knytnävsslag mot honom.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER