Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
SÖNDAG 2 JANUARI 2000
 

Ytterligare en anhållen för morddramat i Skogås
STOCKHOLM Ytterligare en person har anhållits misstänkt för medhjälp till mord alternativt dråp i samband med bråket i Skogås på nyårsafton som ledde till en 19-årig mans död.
  Polisen vill ännu inte uttala sig om rasistiska motiv ligger bakom dådet.


Han såg sin son mördas Salih, 19, försvarade sin bror – då fick han en kniv i ryggen
Anhållen skinnskalle ritade hakkors i cellen – med sitt eget blod Ytterligare en anhållen i dag

  Mannen anhölls i sin frånvaro, men anträffades sedan och hade på söndagsförmiddagen tagits in för förhör, uppger Lars Grönskog på polisens presstjänst. Mannen som nu har anhållits är kamrat med de två män som tidigare anhållits.
  De två män som anhölls på lördagsmorgonen är 24 och 21 år gamla. Den äldste av dem är misstänkt för mord alternativt dråp och den andre är misstänkt för medhjälp till mord alternativt dråp.
  - Innan vi har alla fakta så kan vi ju inte heller klassa det som ett rasistiskt brott.
  Det är så många inblandade så det tar tid att få bilden helt klart för sig. Det var någonstans mellan 40 och 50 personer inblandade, säger Lars Grönskog.
  - Det kan vara så att man har börjat munhuggas och att det sedan har gått till handgripligheter. Så det kan lika gärna ha varit ett vanligt slagsmål från början som sedan har utökats.

Oklart om rasistmotiv
  Vittnen har tidigare talat om skinnskallar men Lars Grönskog vill inte uttala sig om de tre gärningsmännen är skinnskallar.
  - Några i det här gänget på fem eller sex ungdomar som attackerade familjen inledningsvis kan kallas skinnskallar. Om alla i gänget ingår i den benämningen har vi inte tillstyrkt.
  Christer Ahlström vid polisen i Södertörn uppgav tidigare under nyårshelgen att flera personer, inklusive de två anhållna, skadades lindrigt i själva slagsmålet.
  - Den yngre av dem har använt sitt eget blod för att rita hakkors på celldörren i arresten, sade Christer Ahlström till TT.
  Även 19-åringens far skadades lindrigt vid bråket.
  Polisen vill inte berätta vad man kommit fram till i de omfattande förhör som hållits med vittnen och misstänkta.
  - Det vill vi inte offentliggöra. Men någonting har ju kommit fram eftersom man har anhållit en till, säger Lars Grönskog.

Lagen i egna händer
  När polisen kom till platsen tvingades de att skydda de två misstänkta männen från ett 50-tal uppretade människor som ville ta lagen i egna händer.
  Bråket startade när den nu avlidne 19-åringens bror skulle gå hem från en nyårsfest med sin fru och deras barn. När de kommit en bit från festen passerade de det gäng där de nu misstänkta männen ingick och på något sätt uppstod ett bråk mellan mannen och gänget.
  Han lyckades via sin mobiltelefon kalla på hjälp och flera festdeltagare kom till hans hjälp, däribland hans far och hans nu avlidne bror. Ett större slagsmål utbröt och när det var över var 19-åringen knivhuggen. Vittnen har uppgett att de sett en av de anhållna dra kniven ur ryggen på den nu avlidne 19-åringen.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER