Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
ROCKBJÖRNEN
 

Emilia slog rockbjörnsrekord


– Tack alla Aftonbladets läsare!
Emilia visar upp sina två nya älsklingar.
Foto: ANDREAS LUNDBERG

Se Aftonbladets intervju med Emilia
28.8
56
Lyssna på Emilia
Så laddar du hem Realplayer


Emilia är historisk.
  Kvinnlig debutant – och två Rockbjörnar!
  Det är hon ensam om.
  – Helt otroligt, säger hon.


  Det är en ganska bra sammanfattning. Emlias raketkarriär är just otrolig. På lite drygt ett år har hon gått från en okänd stockholmstjej till världsstjärna. Hennes singel ”Big big world” har legat etta på topplistor i flera europeiska länder, Tyskland, Spanien och Österrike bland annat. I går kom nästa stora framgång – två Rockbjörnar, i klasserna årets svenska kvinnliga artist och årets låt.
  Det har ingen kvinnlig debutant lyckats med tidigare.
  – Det är ett stort erkännande. Och till skillnad från andra utmärkelser, så är det ju folket som röstar här. Jag känner mig hedrad, säger Emilia, som inte kunde komma till Rockbjörnsgalan i går eftersom hon, precis som Cardigans, är i Japan.
  Det är så hennes liv ser ut. 21-åringen från Södermalm i Stockholm arbetar i hela världen, folk sliter i henne överallt. Hon har inte varit hemma många dagar de senaste månaderna. Det går i ett hysteriskt tempo.
  – Men jag är rätt lugn, tror inte att jag har förändrats speciellt mycket. Jag kan inte tänka mig att mina kompisar har märkt någon skillnad även om jag inte hinner träffa dem så mycket nu, säger hon.
Semester?
  –Ingenting är inplanerat än, men lite semester blir det nog när det finns tid.
Ska du turnera i Sverige i sommar?
  – Jag kommer nog inte hinna med det i sommar, tyvärr. Men jag hoppas att det blir spleningar i Sverige till hösten.

Nyckeln till framgången   ”Big big world” var biljetten till Emlias framgång. En låt bara. Det innebär naturligtvis att förväntningarna är höga inför framtiden. Men hon har inte drabbats av någon prestationsångest – ännu, i alla fall, säger hon.
  –Nej, det är ju det här jag alltid har velat göra. Jag får sjunga, och folk lyssnar. Så länge jag hela tiden gör mitt bästa ska det nog gå bra.
Vad vill du säga till alla fans som har röstat på dig?
  – Stort tack! Jag hoppas få träffa dem när jag kommer ut på turné i Sverige. Jag är verkligen jätteglad för Rockbjörnarna. Tack så mycket!
Hur ska du fira det här?
  – Jag är ju i Osaka. Det blir nog en stor portion sushi.

Filip Hammar