Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 6 APRIL 1999
  

Dansband Michael Nystås Nu måste det
lossna för Frida


Frida & Dansbandet har en hit på gång.
  Jag hoppas att det äntligen ska lossna för det unga bandet.
  För nya ”Kärleken vann” är en riktig kalaslåt.

  Frida & Dansbandet debuterade 1995, då under namnet Distance, med utmärkta singeln ”När du ler” (WWS). Efter ytterligare en singel bytte orkestern namn till nuvarande Frida & Dansbandet, och släppte den minnesvärda femspårssingeln ”Just den man som du behöver” (Trick Track) 1997.
  Förra sommaren kom ”Sommarlåten”, en smärre besvikelse för mig som hoppats på nya dansbandspoppiga storverk, men en stor publikmässig framgång.
  Nya singeln ”Kärleken vann” (Trick Track), skriven av Ulf Härnström och sångerskan Frida Edström, är en sprittande vårschlager med lätt motownstuk i kompet. Det är en fjäderlätt melodi, luftigt producerad av Stefan Lengstrand.
  Luta dig tillbaka med Frida & Dansbandet i vår!

Samtidigt förhandslyssnar jag på några nya sånger skrivna av Leif Melander. Han fick sitt genombrott under 1998 som kompositör av dansbandsmästarna Casanovas hit ”Du är sommaren”.
  Jag har hört fyra kommande Melander-låtar, som kommer på cd med olika artister under våren. Av dom är det två sånger man bör hålla utkik efter:
  Åkes har lånat ut sin utmärkta sångerska Karin Ritäkt till Martin Klaman-producerade balladen ”Säg inte nej”, som doftar Perrox, Mickeys, Paula & Co... Dansbandspop som jag spetsar öronen ordentligt åt.
  Nya, och mycket begåvade, norska sångerskan Bente Boe sjunger förhandsversionen av snygga countryballaden ”Nu lever jag på minnen”. Bente Boe är aktuell för utlandslansering och har bland annat spelat in ett knippe låtar i USA. Tidigare har hon sjungit i dansbandet Roulette.
  Slutversionen av den här svenska versionen släpps i maj, då med ett tydligare countrysound. ”Nu lever jag på minnen” är en sofistikerad kärleksballad, som jag hoppas få anledning att återkomma till. Bente Boe har en varm, fyllig sångröst med ett enormt sug att förälska sig i.
  En rysarlåt, som jag tror att unga, svenska dansband kommer att spela mycket när dom upptäcker den.

För övrigt anser jag att det är väldigt, väldigt, väldigt snobbigt av P3 att vägra spela Charlotte Nilssons ”Tusen och en natt”.