Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 26 JANUARI 1999
  

Dansband Michael Nystås Kikki svänger
– som vanligt


27 år i branschen.
  Och Kikki Danielsson svänger fortfarande.
  ”Dagar som kommer och går” (Mariann) är hennes andra album med egna orkestern.

  Kikki Danielssons plattor på 90-talet har alla legat på en hög och jämn nivå. För ”Vet du vad jag vet” (Mill/BMG), som Kikki spelade in med Roosarna 1994, belönades hon med en Grammis.
  1997 debuterade Kikki med sin första orkester under eget namn med albumet ”Ett hus med många rum” (Mariann). Maken Kjell Roos och trummisen Göran Brundin följde med från Roosarna. Nya medlemmar blev Erik Andersson, keyboard, och basisten Mats Elfqvist.
  ”Dagar som kommer och går” är lyckat producerad och arrangerad av Mikael Wendt. Det är en skiva som böljar av spelglädje, flera av de 15 nya sångerna låter som potentiella Svensktoppshits.

Här finns ett par lysande duetter mellan Kikki och Kjell Roos, ”Har du glömt”, skriven av paret Askelind-Modig, och Ulf Georgssons ”Varje gång det handlar om kärlek”. Jag gillar också Mikael Wendts och Christer Lundhs fina tryckare ”Mitt hjärta slår för dig”, Lasse Holms och Gert Lengstrands öppningsspår ”Den enda sanna mannen”, med Gyllene Tider-orgel och de starka countrytolkningarna ”Tropical Depression” och ”When I found you”.
  Jag hittar få svaga punkter, det handlar mer om att jag inte tycker om enskilda spår, som de alltför traditionellt klingande ”En gång till” och ”Natten är vår”, och stötiga ”I morgondagens ljus”. Dr Alban-duetten ”Papaya Coconut” vet jag inte om jag ska älska eller hata. Ena stunden är den en kul krumelur, i nästa bara usel.
  Men som helhet är Kikki Danielssons nya album dansmusik som värmer.

Paula & Co:s senaste album , ”Underbara ensam” (Kavalkad), släpps nu på nytt i en utgåva med bandets bidrag i Dansbandslåten -98, pampiga balladen ”Där du är”, som bonusspår.
  Finns sex plus?
  
Susanne Lundquist är ett tips för den som gillar Ann-Cathrine Wiklanders stil. Albumet ”Ett ljus för dig och mig” (A-Ljud) kom för några år sen.
  Sångerna på Susanne Lundquists nya cd-singel ”Än en gång/Då livet går mot höst” är sämre och liksom föregångaren inspelade under enklare förhållanden. Ibland glimmar det till, sångerskans röst besjälas, men för det mesta är det rätt trist.
  Det var bättre förra gången.


Bäst just nu
Kikki Danielssons: Dagar som kommer och går (Mariann)