Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 10 OKTOBER 2000
 
  

Dansband Michael Nystås

Bäst just nu
Black Jack: Nu är det lördag (singel)
Tomas Sethson: Ingen annan (singel)
Kellys: Låt oss börja om (cd)
Mona G:s: Bortom natten finns en dag (singel)
Gasen i botten nu, BlackJack
Alla minns ”Inget kan stoppa oss nu” - dunderhiten med BlackJack i Colin Nutleys film med samma namn. Nu kommer BlackJack med en ny singel i samma stil.
   Tusan vet om dom inte kan göra om det med ”Nu är det lördag” (Frituna). Det är tio år sen ”Inget kan stoppa oss nu”, BlackJacks stora genombrott och en av de största dansbandslåtarna genom tiderna. Då hette bandet Per Lundgrens, men passade snabbt på att byta till det namn man hade i långfilmen.
   Det var Tony Ljungström som sjöng ”Inget kan stoppa oss nu”, som skrevs av Lasse Holm. Och det är Tony Ljungström som sjunger nya ”Nu är det lördag”, som är skriven av - Lasse Holm (med text av Gert Lengstrand). Det finns en klar medvetenhet bakom det.
   ”Nu är det lördag” är helt enkelt ett försök att göra en ny jättehit. Och de viktiga grundförutsättningarna finns ju här - sångaren och kompositören. Musikaliskt är det mer än en snegling bakåt. ”Nu är det lördag” är en ruskigt dansant, yngre kusin till ”Inget kan stoppa oss nu”. Det är samma tempo, samma livsbejakande budskap, samma tryck. Och refrängen är nästan lika snabbfästande. Det är bara att satsa för fullt, BlackJack!

Nu satsar Bert Karlsson på de unga lyssnarna.
   Barbados är på väg att få en hit i P3 med remixen av ”Kom hem” från ”Dansbandslåten 2000”.
   Till jul kommer en hel cd med tufft remixade versioner av låtar med band som Barbados, Date och Friends.
   - Vi försöker få med Arvingarna också, men inget är klart, säger Bert Karlsson, som nu på allvar försöker få en yngre publik att börja köpa dansbandsskivor.
   Tommys byter sångare! 2 december börjar 31-årige Tomas Sethson i bandet, som slog igenom med ”Vår dotter”. Tommys är mycket populära i Sverige och senaste albumet, ”Till en vän” (Frituna), som utkom i våras är ett av deras bästa.

Sångarbytet är en stor dansbandsnyhet eftersom nuvarande sångaren Hans Martin blivit ett kännemärke för bandet. Men han fortsätter fram till våren parallellt med Tomas Sethson för att övergången ska bli smidig.
   Tomas Sethson har tre solosinglar bakom sig. Den senaste kom i somras, mjuka och mycket starka countryballaden ”Ingen annan” (J:son) av Martin Klaman och Dan Attlerud, och har klättrat på lokala radiolistor sen dess.
   ”Ingen annan” finns också i en tung version med Lasse Stefanz på ”Sommardansen 3” (Frituna). Bra, men Sethson är piggare producerad.