Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 20 JUNI 2000
 
  

dansband
Michael Nystås
Övertygande, Casanovas
Casanovas vann dansbands-SM i Sunne 1998.
  Två år senare debuterar de förföriska albumet ”I varje del av mitt hjärta” (Mariann).
  Och besjunger flickor som aldrig förr.


  Casanovas debut är efterlängtad och kompletterar årets än så länge sparsamma skörd av plattor från de unga dansbanden. Hittills är Zlips och Date de enda från den grenen som utkommit med egna skivor.
  Vadstenaorkestern placerar sig någonstans mittemellan Date och Zlips. Jag skulle till och med kunna påstå att Casanovas har mutat in ett eget revir på den smala gränsen mellan Barbados och, säg, Wizex eller Thor-Görans, som de lät innan senaste albumet i vintras - om det inte vore för att band som Kindbergs, Mickeys och Nick Borgens redan fanns där.

Men Casanovas finner sig snabbt tillrätta med sin blandning av tuff dansbandspop och mognare material, som Thomas G:sons svensktoppsanpassade titellåt. Plattan blir bättre för varje lyssning, även om sångaren Andreas Hedenskogs dansbandsvibrato kunde tonats ner i vissa enskilda textrader. Han sjunger helt okej, men är ingen ny Magnus Carlsson.   ”I varje del av mitt hjärta" är också ett eldprov för producenten Henrik Sethsson, till vardags bakom mikrofonen i Hjältarna. Han har inte bara gjort en berömvärd insats, utan ligger också bakom plattans allra starkaste sånger - tryckaren ”Hon ligger vaken (nu som förr)”, svettigt funkiga dansgolvsfyllaren ”Louise” med skivans snyggaste körer och Sound Express-doftande ”Kommer du tillbaks”. Jag gillar också klockrena stämsången i öppningsspåret, Jerry Williams avlagda hit ”Lucy”, och Thomas G:sons ”Mer än bara vänner”.
  Casanovas debuterar med övertygelse. Det enda jag saknar är egentligen den några år gamla singeln ”Du är sommaren” i nyinspelning.
Plusguiden

Casanovas - ”I varje del av mitt hjärta” (Mariann).


Efterträdare till regerande dansbandsmästarna Sound Express koras i Sunne den 28 juli. Sex orkestrar kämpar om titeln: Bronze, Cheerie, Excess, Lindaus, Choice och Expanders.
  För Expanders kan det bli tredje gången gillt. Bodenorkestern gick till final både 1997 och 1998 och har de senaste åren fått en nystart med den begåvade sångerskan Maria Jonsson. ”Pärlor längs vägen” heter nya singeln, skriven av Peter Karlsson och Camilla Andersson. Det är en countryfärgad halvtempolåt med bra sug i refrängen och en originell titel. En bra uppföljare till förra singeln, ”Vår hemlighet”.