Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 7 MARS 2000
 
  

Dansband Michael Nystås Lokets bästa 2 – en given succé
Ettan sålde 111 000 exemplar.
  Det var givetvis omöjligt att inte göra en uppföljare.
  Nu finns ”Lokets favoriter 2” (Frituna/4 Vision) ute.
  Förra årets trippelbox innehöll Leif ”Loket” Olssons personliga favoritlåtar från åren som programledare i ”Bingolotto”. Den nu utkomna boxen samlar på tre cd-skivor ett betydligt bredare urval.
  Det är 54 låtar från schlager, över visa, dansband och rock. Materialet spänner över 40 år av svensk populärmusik – från Gunnar Wiklunds ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad” (1959) till Wahlströms ”Blå, blå ögon” (1999). Däremellan återfinns så omaka existenser som Ulf Lundells ”Öppna landskap”, Lasse Berghagens ”Sträck ut din hand”, Zarah Leanders ”Sång om syrsor” och Tone Norums och Tommy Nilssons ”Allt som jag känner”.
  Det är imponerande bredd och föredömlig aktualitet – med öppningen med Vikingarnas ”En slant i fontänen” som bästa exempel. En låt som gick in på Svensktoppen så sent som i lördags.

Plusguiden:
1 plus1 plus1 plus
  Box: Lokets favoriter 2 (Frituna/4 Vision)
  Det är inte bara Bert Karlsson som har näsa för hits.
  Steve Stafsing, känd från tv-serien ”Friends på turné”, arbetar som bekant på en egen popkarriär. Även han med draghjälp av TV4. Jag såg hans scendebut på Frölunda torg i Göteborg förra veckan, där han inför en mestadels minderårig publik mimade till egna debutsingeln ”One in a million” (Mariann).
  Jag ska väl erkänna att det inte var så dåligt som väntat. Steve har en viss lyskraft, som framgått dåligt i tv, och ”One in a million” är en lättnynnad pojkbandsballad, som säkert kan fylla en del flickrum.
  – Går det här bra gör vi ett helt album, säger han hoppfullt.
  Och överallt sprang stöddiga producenter från Strix och såg ut som om de ägde hela världen. Allt filmades nämligen för att sändas i tv-serien framöver.
  Såg Grönwalls göra två helt nya sånger i ”Bingolotto” i lördags. Bandet har fått en betydligt tuffare framtoning efter byte av sångerska och skivbolag. Framför allt ”Visa vad du går för” imponerade – en vass popschlager med drag av Shania Twain. Om en dryg månad kommer Grönwalls nya album, det första med sångerskan Camilla Lindén.
  Barbados tar på onsdag emot en guldskiva för 40 000 sålda exemplar av senaste plattan ”Rosalita” (Mariann). Femplus-cd:n ”Belinda” (Mariann) säljer fortfarande bra.
  Upptäck gärna bandets tidigare album ”Barbados”, ”The lion sleeps tonight” och ”Nu kommer flickorna” också.