AFTONBLADET LOGO Aftonbladets nöjessidor   ANNONS

Tisdag 3 december 1996


 

”Ett litet ljus” kom
och fördärvade allt

Nystås, dansband Bert Karlsson förspiller ingen tid.
  Kellys färska cd har spelats in och skeppats ut på nolltid från skivfabriken i Skara - lagom till julhandeln.
  Det gäller att smida medan järnet är varmt.
  
  Kellys belägrar förstaplatsen på Svensktoppen med den bedrövliga ”Ett litet ljus” sen x antal veckor. På Kellys debut-cd finns som tur är annat att glädjas åt. Men det finns för få helt egna låtar och det är för många producenter inblandade. Albumet är inspelat i tre olika studior med tre olika producenter.
  Låtarna har plockats fritt från band som Kikki Danielsson & Roosarna, Curt Haagers och Grönwalls. Det är förvisso oväntat väl genomfört, det är ofta bra sånger, men Kellys faller på att de inte lyckats göra nåt eget. ”Hej L.A.” var bra när den kom på singel häromåret, Kellys skulle byggt vidare på den formeln, men sen kom ”Ett litet ljus” och fördärvade allt.
  Alltför opersonligt - men omslaget är schyst.
En av mina hjältar är tillbaka med ett nytt album. Mats Rådbergs comeback-cd ”When we were young” (KM Records) tangerar väl inte denna spalts ämnesområde, men ibland får man tilllåta sig ett och annat avsteg.

Missa inte ...
Anders Engbergs i Bingolotto på lördag. Nya cd:n är definitivt en av årets vassaste med Charlotte Nilsson i flera oförglömliga spår. När Loket är i bild kan du ju slå av ljudet och gå och koka kaffe eller nåt.

  Mats Rådberg satsar i stället på mogen schlagerpop på engelska, och jag kan tänka mig att Jan Johansens publik gillar det här. Det är en fullmatad cd, 14 låtar, många nya av Ola Håkansson-teamet.
  Rådberg sjunger med härjad, countryfärgad röst, han trivs i miljön. Lägg den här gamle charmören i julklappssäcken.
Carina Jaarnek sjunger ”Julefrid” på en ny singel. Det är en finstämd sång i en genre som upprepar sig själv varje år vid den här tiden. ”När julens tid är här igen” från samma singel är betydligt mer outhärdlig.
SeaStars har bytt skivbolag. På DoReMe kommer nu uppföljaren till ”Midnight Blue”. Jag gillar det poppiga anslaget på nya singeln ”Kärlekens rum”, jag gillar sångrösten och den smygande orgeln i bakgrunden.
  Kan bli nåt.
Kindbergs är veckans fynd. Bandet kommer från Lidköping och har spelat på heltid sen 1989. Nya singeln ”Det vackraste jag vet” (NMG) är en storsatsning. Tony Westland är en klippa på sång i denna skönt akustiska ballad som vi tidigare hört med Grönwalls på en klubbsingel. Christer Lundh och Mikael Wendt har skrivit och producerat och man anar en nytändning hos radarparet. Heja!

Bäst just nu
Kellys Ett litet ljus (KM Records).
Mats Rådberg: When we were young (KM Records).

Aftonbladet på internet distribueras via