Bli en fullfjädrad artist med Fame-skolan

I Fame Factory får de handplockade artisterna genomgå en stentuff professionell utbildning under höstmånaderna. Och för att du som följer programmet i tv-rutan, och kanske har skickat in dina egna låtar till programmet här på sajten, ska kunna få ut ännu mer av Fame Factory kommer vi under hösten att lägga upp speciella nätvarianter av utbildningsmomenten här, på Fame-skolan.
Håll ögonen öppna om några veckor, för då är det skoldags på sajten.
Här är lärarna i Fame Factory:

Monica Einarson - rektor/sångcoach
Uppgift: Har som rektor det övergripande ansvaret för utbildningen på skolan. Som sångcoach hjälper Monica eleverna med grundläggande sångteknik så att de håller som artister i flera år.
Ålder: 42
Yrke: Sångerska och sångpedagog.
Bakgrund: Har sjungit hela livet, gått musikhögskola, uppträtt som solist hela sitt vuxna liv. Har bland annat sjungit i "My Fair Lady", "Phantom of the Opera" i flera länder, "Sound of Music", samt många konserter i både radio och TV, samt på skiva. Har även undervisat under hela tiden. Har varit huvudlärare i sång på Malmö Musikalakademi. Har coachat frilansande sångare och skådespelare, varav många av de största svenska artisterna.
Citat: Less is more and more is less!
Kuriosa: Höll på att fastna i en hiss innan entrén på ”Phantom of the Opera” i Stockholm. ”Man ska inte åka hiss innan framträdanden!” Monica brukar sjunga upp sig på tåg, inne på toaletten. Övriga resenärer brukar undra vad som pågår där de står i kön.

Robert Dröse - showkoordinator
Uppgift: Koordinerar uppträdandena i veckofinalerna. Bestämmer ordningen på låtarna. Ser till att veckofinalerna blir bra shower och att elevernas låtar kommer bäst till sin rätt.
Ålder: 39
Yrke: Artistproducent
Bakgrund: Arbetar för närvarande hos underhållningsföretaget Rymdens Nöjen. Är i grunden dansare. Skrev sin första musikal vid femton års ålder. Har bland annat jobbat med Grease, West Side Story och Sweet Charity. Har även jobbat med After Dark i tre år. Är utbildad TV-producent och har jobbat med flera olika TV-produktioner.
Citat: Allt eller inget!
Kuriosa: Har uppträtt med After Dark på anrika Waldorf Astoria Hotel i New York inför Diana Ross, Liza Minelli, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, med flera storheter: - Det var en helg i "jetsetriket"!

Per Breitenstein - Danslärare
Uppgift: Undervisa och coacha eleverna i dans. Lära dem röra sig och uttrycka sig kroppsligt. Koreografi och staging inför veckofinaler.
Ålder: 39
Yrke: Dansare och koreograf.
Bakgrund: Gick ut balettakademin i Stockholm 1990. Har sedan dess arbetat som dansare. Har parallellt med dansen arbetat som koreograf de senaste fem åren. Har bland annat utbildat sig i New York och Los Angeles. De senaste åren har ägnats åt musikaler, både som medverkande och koreograf; A Chorus Line, West Side Story, Chicago med flera. Har även koreograferat Rent i Köpenhamn och Cabaret för Riksteatern.
Citat: Ärlighet varar längst!
Kuriosa: Är obotlig tidsoptimist, vilket alltid leder till att jag kommer i sista minuten. Är nästan alltid sen till möten. Missar även ett och annat tåg och flyg emellanåt.

Lars Thool - Fystränare
Uppgift: Utbildning, uppföljning och stöd gällande elevernas fysiska träning.
Ålder: 32
Yrke: Yrkesofficer
Bakgrund: Tjänstgjort inom försvaret sedan 1991. Arbetar sedan ett och ett halvt år tillbaka på en idrotts och friskvårdsavdelning som idrottsbefäl.
Citat: Glädje, enkelhet och vilja!
Kuriosa: ar genomfört landslagsuppdrag i pistolskytte. Springer en mil i lätt terräng på 39 minuter och tar 113 kilo i bänkpress men är lyckligtvis en snäll och glad familjefar.

Mikael Svahn, sånginstuderare
Uppgift: Står eleverna närmast vad gäller att hjälpa dem med att framföra låtar, ge tips och råd. Deras närmaste stöttepelare.
Ålder: 41.
Yrke: Frilansmusiker.
Bakgrund: Har gått musikhögskolan i Stockholm. Har spelat med Micke Rickfors, har ett eget band som heter Bubbelgum Ride. Spelar gitarr, piano, bas och sjunger. Har en showgrupp som heter ”Showduellen” tillsammans med bland andra Martin Stenmark.
Citat: Angående ett uppträdande: Om det blir en bra story för barnbarnen har det gått bra!
Kuriosa: Har sjungit Skogsmulle-låten när Ernst Hugo Järegård läste om honom i barnradion. Har spelat för prinsessan Lilian på Drottningholm när hon fyllde år: Kungen trummade takten på en stol, Lill Lindfors hängde på och Roger Moore kom in i logen efteråt och tackade!

Anders Glantz, Cubaselärare
Uppgift: Undervisa i musikmjukvaran Cubase och alla andra mjukvaror och hårdvaraor som används i FameFactory studiorna.
Ålder: 41.
Yrke: Säljare och Demonstratör.
Bakgrund: : Frilansgitarrist och gitarrlärare med utbildning på GIT Los Angeles. Radioproduktions jobb på Forsberg CO. Jobbat på Fitzpatrick i två omgångar. Har under två år bott i Tyskland och rest runt hela jorden tre gånger som “Produkt Evangelist” för världens största Musikmjukvaruföretag Steinberg. Jobbar nu på Fitzpatrick som Steinberg ansvarig. Kör HD och en Mustang 67a.
Citat: Du gjorde ditt bästa och misslyckades. Vad lärde du dig av det? Försök aldrig att göra ditt bästa :-)
Kuriosa: Har gjort i brallan under en demonstration.

Christoffer Lundström, Cubaselärare
Uppgift: Undervisa i musikmjukvaran Cubase och alla andra mjukvaror och hårdvaror som används i FameFactory studiorna.
Ålder: 29.
Yrke: VD för utbildningsföretaget Orca Steinberg Training Center.
Bakgrund: FD basketkille som sadlade om till musikutbildning 1997 då den obestridbara sanningen gick upp för honom. Driver idag Musikutbildningsföretaget Orca samt musikprojektet upSweden i Umeå. Pendlar mellan Umeå, Piteå, Stockholm och Skara som en skollad råtta och försöker skriva musik via laptopen på flygplanet.
Citat: Bakom varje framgångsrik man finns en stark kvinna.
Kuriosa:Lyckades vid 19 års ålder få sparken som vaktmästare på elevhem efter två veckor på tjänsten genom att locka dit brandkår och polis med knarkhundar efter misslyckad jamsession med en rökmaskin.

Robert Lindgren, Cubaselärare

Uppgift: Teknikexpert, kan allt om Cubase.
Ålder: 31.
Yrke: Supportansvarig på Fitzpatrick.
Bakgrund: Servicetekniker, amatörmusiker, hemmastudioägare. Började på Fitzpatrick 1999. Bor i Norrtälje, kör Ducati.
Citat: Livet börjar vid 200.
Kuriosa: Massa dumt, inget värt att minnas:-)

Bert Karlsson
Uppgift: Står för det musikaliska innehållet.
Ålder: 57.
Yrke: Skivbolagsdirektör.
Bakgrund: Började i skivbranschen 1966, startade egna skivbolaget Mariann 1972. Sveriges i särklass mest framgångsrika talangscout. Mannen bakom succéer som Vikingarna, Carola, Herreys, Lena Philipsson, Magnus Carlson, Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Freestyle, Snowstorm, Jenny Öhlund och många fler.
Citat: Var ödmjuka, realistiska och tro på det ni gör!
Kuriosa: Plockar svamp nästan varje dag när det är säsong.