Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
FREDAG 27 AUGUSTI 1999
  

Emma klar för nya grabbprogrammet


Supermodellen Emma Warg kommer att leda en grabb-programmet ”Y-front”. Programmet har lett till en storm av protester från flera kvinnliga tv-personligheter.
Foto: KATRIN JAKOBSEN
Kanal 5: Hon är en sällsynt smart och charmerande tjej
Kanal 5:s nya killmagasin ”Y-front” har väckt uppståndelse innan det ens börjat sändas.
  Nu är det klart att det blir supermodellen Emma Warg som leder programmet.
  – Emma knockade oss alla med sin provfilmning, säger Femmans programchef Anders Knave.
  Häromdagen efterlyste Anders Knave ”en snygg tjej” som programledare för ”Y-front”. Han menade vidare att ”Vi har hört tillräckligt om fittstim. Det får vara färdigsnackat om djupa känslor”. Knaves uttalanden retade gallfeber på programledarna Alice Bah och Karin Björkegren och producenten Cia Axelsson. Så till den milda grad att de skrev ett offentligt protestbrev.
Har Emma Warg fått programledarjobbet för att hon är snygg?
  – Det är klart att utseendet spelar roll när man är i tv. Men det är aldrig det avgörande. Emma har självklart fått det här jobbet för att vi tror att hon kan tillföra programmet något, för att hon är en sällsynt charmerande och smart tjej, säger Anders Knave.

Jobbar i USA
  Jämtlandstjejen Emma Warg, 32, bor i USA där hon arbetar som modell och skådespelerska. I Sverige har hon bland annat haft rollen som vacker fe i Daniel Bergmans ”Svenska hjältar”.
  – Vi tycker att det är kul med en helt ny programledare. Emma var ett lite oväntat namn som vi tror kommer att fungera alldeles utmärkt i den här rollen.
  I ”Y-front” kommer Emma Warg att flankeras av två flygande reportrar, som hon skickar ut på olika uppdrag. En av reportrarna heter Paolo Roberto, vem den andra blir är ännu inte klart.
  – Paolo representerar en viss killtyp, dörrvaktstypen. Den andra killen vi letar efter ska vara mer spjuveraktig, mjukare, säger Anders Knave.


[email protected]

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE